ZANFYST FRA TROY

ARLESTON & TARQUIN

Didier Tarquin (f. 20. januar 1967, Frankrig) blev født i 1967 i Toulon i det sydlige Frankrig, men tilbragte det meste af sin barndom i Sahara-området i Touggourt, Algeriet. Han stødte først på tegneseriemediet gennem magasinet Pif Gadget, hvor han især nød at læse André Chérets Rahan. Da Tarquin-familien vendte tilbage til Frankrig i 1976, begyndte Didier at læse de mere voksne tegneserier, der blev offentliggjort i Métal Hurlant. Selv om hans familie ikke havde nogen kunstnerisk baggrund, støttede de ham i at forfølge sine ambitioner om at blive tegneserietegner. Han afsluttede sine studier i brugskunst i Aix-en-Provence, selv om han ikke følte det var noget for ham. Han bestod derefter sin optagelseseksamen til Art Academy of Angoulême, men besluttede at deltage i Mourad Boudjellal i dets nye udgivelsesnavn Soleil Productions i stedet.

Tarquin har lært det meste af sin kunnen fra at studere andre kunstnere som Albert Uderzo, Claire Wendling, Régis Loisel, Hermann, Michel Plessix, Jean-Claude Mézières og Jean Giraud. Fantasy og science-fiction film og tv-serier har også stor indflydelse på hans arbejde.

Tarquin kendte Mourad Boudjellal fra hans Toulon-baserede tegneserieforretning og var en af ​​de første kunstnere til at melde sig til hans nye udgivelsesfremstød i 1989. Boudjellal skrev manuskriptet til Tarquins første album, fantasy historien Les Maléfices d'Orient (1990). Det var ingen succes, men det etablerede Soleils specialisering i heroic fantasy tegneserier. Efter sin militærtjeneste lancerede Tarquin Röc (1992-1993), en anden serie i denne genre, skabt i samarbejde med forfatteren Béatrice Avossa. Tegneserien blev dog opgivet efter to bind.

Hans held skiftede, da han slog sig sammen med manusforfatteren Scotch Arleston. Arleston arbejdede på et koncept kaldet Le Monde de Troy, for hvilket Patrick Prugne havde lavet et par testsider. Tarquin blev bedt om at prøve det også og blev til sidst valgt som den endelige kunstner til at tegne serien. Det første album af Lanfeust de Troy/Zanfyst fra Troy kom i butikkerne i september 1994 og var et øjeblikkelig et hit.

Lanfeust bor på en planet kaldet Troy, hvor alle mennesker har en unik og enkelt magisk kraft, men kun når de er i nærheden af ​​en vismand fra Eckmül. Den første historiecyklus omhandler et magisk sværd, der giver sin ejer fuld udnyttelse af Troys magiske kræfter. Sværdet er modnet af elfenbenet af et legendarisk magisk dyr kaldet Magohamoth af lærlingesmeden Lanfeust, og det siger sig selv, at den unge helt skal støde på alle mulige farer for at holde sin magi sikker. Den vigtigste antagonist er den afstumpede pirat Thanos, der vil bruge elfenbenets magi til sine egne onde formål. Heldigvis har Lanfeust en fremragende livvagt i trolden Hébus, som er under en magisk fortryllelse for at forhindre ham i at blive sit morderiske og vilde selv igen. Selv om serien har alle elementerne i en episk heroisk fantasy, afhænger historierne meget af komedie. Kunstneren nyder endvidere at skjule små hints i sine tegninger, som cameo optræden og hentydninger til andre tegneseriefigurer, kunstnere og hans yndlingsfilm.

Lanfeust tegneserien har formået at behage både mandlige og kvindelige læsere, stort set på grund af det vanskelige forhold mellem Lanfeusts udkårne C'ian og hendes oprørske søster Cixi. Mens Lanfeust er frygtløs når han konfronterer en drage, er han langt mere naiv, usikker og uskyldig, når han konfronteres med kvinder.

Tarquin og Arleston slog igennem og udgav en stabil produktion af albums. Inden for seks år blev den oprindelige cyklus færdiggjort i otte albums. Duoen begyndte derefter en anden cyklus af yderligere otte album kaldet Lanfeust des Étoiles/Zanfyst fra stjernerne 2002-2009, hvor location blev ændret til en anden planet, og historierne fik en mere seriøs tone og stolede mere på science-fiction end fantasy. Efter dette kom der et ophold, hvorefter figuren vendte tilbage til Troy i tredje cyklus, Lanfeust Odyssey (2010-2018). Lanfeust selv var kun blevet to år ældre, mens næsten tyve år var gået på Troy, hvor den unge helt havde fået legendarisk status for at redde universet

Mens Arleston's scripts og Tarquins tegninger underholder en stabil fanbase, bidrager farvelæggerne også meget til seriens personlighed. Gennem årene har Yves Lencot (1994-1998), Claude Guth (1999-2008), Frédéric Besson (2009) og Tarquins kone Lyse (siden 2010) bidraget med deres talenter til projektet. Mit eget talent som oversætter udlånte jeg til Arboris.