COLIN WILSON

Colin Wilson (født den 13. oktober 1949) er en tegneserietegner fra New Zealand. Han er kendt for sine detaljerede tegninger, som han brugte i 2000 AD historier som Rogue Trooper og Judge Dredd. Andy Diggle, 2000 ADs redaktør, der fik ham tilbage på titelserien i slutningen af halvfemserne og har arbejdet med ham siden, har sagt ’ingen tegner militært isenkram som ham’.

Wilson har også haft succes i franske tegneserier, hvor han har arbejdet på sin egen titel ’Dans l'Ombre du Soleil,’ samt på veletablerede titler som Løjtnant Blueberry. David Bishop, en anden 2000 AD redaktør siger, at Wilson er ’en sand sjældenhed, en tegneserie kunstner, hvis arbejde er blevet hyldet i Amerika, England og især i Europa’.

Født i Christchurch, fik Wilson sin formelle uddannelse som kunstner på Christchurch School of Art i 1967-1968. Hans arbejde som illustrator startede med hans eget fanzine, Strips, i 1977. Oprindelig tænkt som et udstillingsvindue for Wilsons egne tegneserier, blev Strips snart forum for mange newzealandske tegneserier og genoplivede de newzealandske tegneserier. I 1980 flyttede han til London og virkede for 2000 AD, Hvor han arbejdede på Judge Dredd og Rogue Trooper før han flyttede til Frankrig i 1982. I 1997 flyttede han til Australien, men fortsatte sit arbejde for Europa og 2000 AD.

Wilson producerede en serie i ’La Jeunesse de Blueberry’ under titlen ’Dans L'Ombre du Soleil’. Han har bidraget i USA med Point Blank, som er skrevet af Ed Brubaker, og ’Star Wars: Invasion,’ som er skrevet af Tom Taylor.

Den 14. oktober 2008 rapporterede Variety, at hans grafiske roman ’Du Plomb Dans La Tete’, også kendt som Headshot, som er skrevet af Matz og illustreret af Colin Wilson, var blevet købt af Warner Brothers. Den blev adapteret i 2012 i filmen Bullet to the Head.

I 2000 tegnede han en lang historie til den italienske Western tegneseriefigur Tex Willer, som er skrevet af Claudio Nizzi og udgivet af Sergio Bonelli Editore.