VOLKER REICHE

Volker Reiche er født den 31. maj i Belzig 1944. Som flygtninge rejste familien efter Anden Verdenskrig først til Franken og senere Königstein im Taunus, hvor Reiche stadig bor.

Volker Reiche tegnede gennem otte år fra 2002-2010 serien ’Strizz’ til avisen ’Frankfurter Allgemeinen Zeitung’. Han har også tegnet serien ’Mecki’ til magasinet Hörzu. Mecki er en gammel tysk dyreserie med et pindsvin som hovedperson.

Jeg hørte først om Volker Reiche gennem min ven Klaus Strzyz, som kendte Volker. Det var i 1980’erne, og Volker ville gerne tegne Donald Duck. Carl Barks var en af hans forbilleder, men det var Robert Crumb også, og den stiløvelse var lidt besværlig.

Der var ganske megen udfarende kraft i Volkers tilgang til seriemageriet, og det stødte an mod forventningerne hos Disney, der gik i en mere disciplineret og moderat retning. Han færdiggjorde dog nogle serier for den hollandske licensudgiver Oberon, som jeg selv arbejdede for. De blev udgivet mellem 1993 og 2002 i Tyskland.

Men den dynamiske og overdrevne fortællestil var i grunden Reiches styrke, og det er de to fabeldyrshistorier jeg her aftrykker et glimrende eksempel på. Skønt det polerede udtryk i tuschningen står det klart, at det lige så godt kunne være undergroundserier. Så kombinationen af inspirationen fra Barks og fra Crumb er ganske tydelig.

Jeg tror historierne er hentet fra magasinerne ’Pardon’ eller ’Titanic’ som Volker Reiche bidrog til på det tidspunkt. En overgang lavede han også en serie, der hed ’Snirks Café’. I dag beskæftiger Volker Reiche sig mest som kunstmaler.