VINDENS PASSAGERER

FRANCOIS BOURGEON

François Bourgeon (f. 5. juli 1945), Frankrig

Før han gik i gang med tegneserier, arbejdede den Paris-fødte François Bourgeon som assistent for en kunstner i glasmosaik. Han startede sin karriere i 1971 med illustrationer til Bayard-magasinet Lisette et Nade. Han skabte sin første tegneserie, L'Ennemi Vient de la Mer, i samarbejde med Claude Lacroix et år senere. I 1973 tegnede han historier til Fripounet og i 1976 skabte han den middelalderlige serie Brunelle et Colin/Hans og prinsessen i Djin med tekst af Robert Génin. Han havde også en kort optræden i Pif Gadget med historier som Le Serpent de Mer, Le Secret de Wilhelm Storitz og La Vouivre. Hans første album, Maître Guillaume, blev udgivet i 1978.

I 1979 begyndte han at skrive og tegne sin berømte historiske serie Les Passagers du Vent/Vindens passagerer i Circus. Det er blevet samlet i bogformat af Glénat siden 1980. Med denne serie etablerede Bourgeon sig som en klassisk allround tegneserieforfatter, lige så meget for hans historiefortællende færdigheder som for hans præsentation og farvelægning.

Bourgeon flyttede fra Paris til Bretagne og skiftede til den middelalderlige genre med Les Compagnons du Crépuscule/Tusmørkets kammerater, hvoraf tre bøger blev udgivet af Casterman mellem 1984 og 1990. I begyndelsen af ​​1990'erne var Bourgeon aktiv på biografområdet. I 1993 skabte han futuristiske verdener i La Source de la Sonde/Sonden og fontænen, den første historie i sagaen Le Cycle de Cyann/Cyanns saga i À Suivre sammen med Claude Lacroix. Flere afsnit blev udgivet af Vents d'Ouest fra 1997.