IVO MILAZZO

Ivo Milazzo (Tortona, 20 juni 1947, Tortona, Italien) flyttede som meget ung til Ligurien, hvor han begyndte at frekventerede Rapallo skolen og udviklede sig kunstnerisk under vejledning af Luciano Bottaro, Chendi Carlo og Giorgio Rebuffi, grundlæggerne af Bierrecì Studio. Det er her mellem Disney historier tegnet af Bottaro han lærte Giancarlo Berardi at kende, som snart realiserede hans korte Il Cieco til bladet Horror fra Sansoni.

Parret fortsatte efter dette møde med at producere et antal historier, indtil 1974, hvor de skabte en ny figur til Collana Rodeo og fortsatte med nye historier, udgivet af Sergio Bonelli
Editore (dengang Cepim Editorial) om Ken Parker, en indadvendt pelsjæger fremstillet meget lig den amerikanske skuespiller
Robert Redford.

Den figur blev fortsat i en serie opkaldt efter ham, Ken, i juni 1977 og fortsatte i publikationer indtil 1984 med i alt 59 episoder. Serien blev kontrolleret af Berardi og Milazzo, støttet af andre kunstnere som Alfredo Castelli, Tiziano Sclavi, Renzo Calegari og Carlo Ambrosini, der trak på erfaringerne fra Bierrecì Studio om altid tilbyde et nyt produkt, uden nogensinde at have frygt for at eksperimentere med løsninger, som andre endnu ikke har prøvet.

I de efterfølgende år samarbejdede han, altid sammen med Berardi på serierne The avis, Skorpio, Lanciostory og lavede en række historier i sort og hvid for magasinet Orient Express. Den eneste undtagelse fra den sorte og hvide stil er en historie i farver, I fondatori (Grundlæggerne) fra en science fiction historie af Isaac Asimov.

Blandt titlerne fra Berardi-Milazzo makkerparret er Velkommen til Springville, Tiki, Detektiven Marvin, Toms Bar og den ufærdige Giuli Bai. I 1985, med lukningen af Orient Express, begyndte Berardi og Milazzo et samarbejde med Comic Art, som gav dem mulighed for at genoplive deres gamle figurer og fortsætte udgivelsen af Ken Parker.

Efter fuldendelsen af Parker sagaen vendte Milazzo tilbage til at arbejde for Bonelli, og mellem 1996 og 1998 er publiceredes de seneste ikke-offentliggjorte afsnit umiddelbart efter grundlæggelsen af Parker Publisher (1989), samt nogle historier til Nick Raider og en særlig Tex til tekster af Claudio Nizzi (1999), det første arbejde af Milazzo efter opløsningen af det kunstneriske partnerskab med Berardi.

Samme år kom Texone, hvor han sluttede det kreative arbejde på serien Magic Wind , men forbliver i western atmosfæren indtil 2004, hvor han forlader Gianfranco Manfredis rækker for at forfølge selvstændige projekter som Impeesa - The Great Adventure of Baden Powell, som er skrevet af Paul Fizzarotti og dedikeret til grundlæggeren af spejderbevægelsen, og Il boia Rosso, skrevet af Francesco Artibani.

I 2001 udgav han en illustreret vejledning om byen Genova under titlen Superbi Itinerari i samarbejde med Paul Fizzarotti, udgivet af Lizard.

I 2010 arbejdede Milazzo på tekster af Fabrizio Calzia på Uomo Faber – en grafisk roman om Fabrizio De Andrés liv, udgivet af De Agostini i forbindelse med premieren på La Repubblica og L'Espresso.

I 2014 designede han den grafiske roman En drage-formet sky, efter et manuskript af Ettore Scola og udgivet af BAO Publishing.