TUSINDÅRSRIGET

FRANCOIS MIVILLE-DESCHENES

François Miville-Deschênes blev født i Bonaventure, en by i Gasésie område af Quebec. I 1986 var han blandt finalisterne i en roman konkurrence afholdt af magasinet Video-Presse. Han studerede kunst i Rivière-du-Loup i et år før udgivelse sin første tegneserie i Louis Paradis' magasin Sextant i 1988. I de følgende år, rejste Miville-Deschênes gennem Europa og Nordafrika.

Tilbage i Quebec i midten af 1990'erne, sluttede han sig til ScaBD gruppen og bidrog til magasinet Cas Départ. Han fortsatte en karriere i illustrationen i nærheden af sin fødeby Bonaventure med arbejder i genrer varierende fra videnskab, dyr, fantasi og børnebøger. Han lavede også flere bestilte tegneserier gennem Productions Ô Marius, herunder 'Les Mésaventures de Bobo' (1997), 'Integration: Quelle intrigue!' (1999) og 'Les Aventures d'Anne-Sophie et de Julien: Le Mystère du Lac' (2000).

Omkring 2002 præsenterede han sit tegneserieprojekt 'Millénaire' for europæiske udgivere. Tegneserien, som er skrevet af Richard D. Nolane blev til sidst udgivet af Les Humanoïdes Associés og er også oversat til dansk, italiensk, hollandsk og tysk. Efter fem albums udviklede Miville-Deschênes en ny serie med Sylvain Runberg, 'Reconquêtes', som er udgivet af Lombard.

RICHARD D. NOLANE

Richard D. Nolane, hvis rigtige navn Olivier Raynaud, er en fransk forfatter og oversætter af tegneserier født den 28. maj 1955. Han har levet i Quebec 1999-2002.

Richard D. Nolan arbejder primært inden for områderne science fiction, fantasy og det overnaturlige. Han begyndte at offentliggøre ting i 1973 i tidsskriftet af Fantastic Horizons og er forfatter til tredive nye bøger og tres album tegneserier. Han har skrevet 60 titler i heroic fantasy serien 'Blade -Voyageur de l'infini' 1983-1996. Under pseudonymet Jeffrey Lord redigerede han 1985-1987 serien 'Aventures Fantastiques' for forlaget Garancière. 

Han har også sammenstillet adskillige antologier af science fiction og fantasy, herunder to direkte til den amerikanske udgiver Daw Samtidig var han medredaktør af tidsskriftet 'Spirale' (science fiction og fantasy) og 'Thriller' (fantasy og moderne politiromaner). Han redigerer 'L'oeil du Sphinx' for magasinet 'Wendigo' om klassisk fantasy før 1945, og hvis første nummer udkom i januar 2011.

Seks tegneserier med hans manuskripter er ved at blive udgivet: 'Wunderwaffen' med Maza); 'Space Reich' (med Maza og Marko Nikolic), 'Zeppelins War' med Vicenç Villagrasa, 'Vidocq' med Sinisa Banovic, The Great War of the Worlds med Zeljko Vladetic (alle på forlaget Soleil), og 'Millennium' for Les Humanoides Associé, med Francois Miville-Deschênes). Han har aftaler med Jean-Claude Claeys, Pascal Croci, Pasquale Del Vecchio, Chrys Millien og Yann Gourhant, Olivier Roman (Harry Dickson) og Patrick Dumas. Han skrev også manus til et album Titanic udgivet i april 2009, 'Corpus Hermeticum: Titanic' tegnet af Patrick Dumas.

Richard D. Nolan har også udgivet essays og afhandlinger om seriemordere, ufoer, vampyrer, kryptozoologi, historiske mysterier eller tv-serier alene eller i samarbejde med Élisabeth Campos, Yves Lignon, Jocelyn Morisson, Geneviève Béduneau, Bernard Fontaine og Arnaud Estoile. Han har også arbejdet som forfatter og oversætter for tidsskriftet 'Facteur X' og serier om ufoer og paranormale forhold. Siden maj 1998 skriver han den månedlige spalte om mystiske hændelser i 'Ice Lombre' i tegneseriemagasinet Lanfeust Mag.

Han er blevet udgivet i USA, Japan, Tyskland, Rumænien, Portugal, Danmark, Holland, Sverige, Italien, Ungarn, det tidligere Jugoslavien, det tidligere Tjekkoslovakiet og Kina.

Som specialist i populær litteratur er han vært for han sitet 'Le Monde de Fleuve Noir' der konentrerer sig om det forlags udgivelser.
Hans seneste bog er en opsamling af fantasy og horror, 'Separation de Corps', offentliggjort i september 2010. Denne samling blev tildelt Prix Masterton i 2011 som den bedste novellesamling af sin art offentliggjort på fransk i 2010.