TAXIDRIVER

TOMAS KARLSSON & TORE WIZELIUS

Thomas Karlsson (26. april 1961 - 10. juni 2019), serieredaktør. Formand for Seriefrämjandet 2017-2019.

Karlsson var kurator på Örebro Amts Museum, som i 2009 var drivkraften bag udstillingen The World of Series. Hovedansvarlig for Örebro Serie Festival 2016-2018.

Han har skrevet artikler i Bild & Bubbla, herunder om portugisiske serier, og var også korrespondent for nyhedsdækningen i World sektionen.

Karlsson deltog også i de to sekvenser, som blev udgivet af Mikke Schirén 2015.

Senere blev Karlsson fanzin udgiver. Han var en af mændene bag Rare Zombie (1989-1995).

I en periode drev han også seriebutikken Aniara. Endnu senere blev han en lidenskabelig ekspert og indehaver af en stor seriesamling.

Hvad hedder du og hvordan beskriver du kort hvad du laver?

Jeg hedder Tomas Karlsson, og jeg tilbragte min barndom i mit værelse hjemme på Tjörn hvor jeg tegnede. Nu mange år senere sidder jeg stadig i mit værelse og tegner, men nu er værelset i Alingsås. Jeg har arbejdet med alt muligt, lige fra animeret film til vægmaleri. Jeg har taget prøver og skriftlige eksamensbeviser. Alligevel er det mest behagelige at lave billeder, der gør betragteren tænksom.

Har du nogen hemmelige talenter?

At jeg er en aktiv orienteringsløber, kan vel ikke være så hemmeligt, men at jeg også tegner orienteringskort, ved måske ikke så mange mennesker. Flere hævede øjenbryn kommer normalt, når man finder ud af, at jeg er en af ​​dem, der kender mest til svensk bilracing før 1960. Desuden skriver jeg sange og synger i et akustisk band.

Hvad kendetegner dit skrivebord?

Jeg forstår ikke hvad det er, men mit skrivebord har tendens til at tiltrække papir. Arbejdsrummet bliver mindre og snart kan jeg kun tegne frimærker. Jeg har den fornemmelse, fordi jeg altid laver mange forskellige ting. Hvis det ikke er forskellige opgaver, er det en af ​​mine egne projekter.

TORE WIZELIUS

Tore Wizelius, født den 5. marts 1947, er en svensk vindkraftekspert, forfatter, journalist, oversætter, universitetslærer og teknologilicentiat (Lunds Teknologiske Universitet).

Han har blandt andet undervist på Gotlands Universitet og Sveriges Jordbrugsuniversitetsuniversitet og været aktiv i den svenske vindkraftforening samt startede magasinet Svensk Vindkraft og skrev til Sveriges Nationalpartiets avis Alternativet og Windpower Monthly. Wizelius har også startet virksomhederne ReWind Offshore AB, Boge Vindbruk AB og Wind4shore AB.

Wizelius har boet på Gotland siden 1990'erne.