FRANK THORNE

Frank Thorne er født den 16. juni 1930 i Rahway, New Jersey og bor nu i Scotch Plains i samme stat. Han begyndte allerede i 1948 med at skitse romantikserier for ’Standard Comics’.

Efter afgangseksamen tegnede Thorne avisserien Perry Mason for ’King Features Syndicate’, som blev suppleret med mere comic book arbejde for ’Dell’. Han tegnede talløse episoder af Flash Gordon, Jungle Jim, The Green Hornet, Tom Corbett Space Cadet, Tomahawk, Mighty Samson, Enemy Ace og mange andre serier.

Barry Windsor-Smith var den første der i comic book udgaven af Conan the Barbarian tegnede Robert E Howards Red Sonya, en pistolbevæbnet adventure pige fra 1700-tallet, som i Roy Thomas’ version Red Sonja blev indarbejdet i Conan universet.

Da Red Sonja fik sin egen serie efterfulgte Frank Thorne tegneren Dick Giordano fra Marvel Feature No. 2 i januar 1976 og fortsatte med dette arbejde i tre år.

Frank Thorne skabte også et antal erotiske tegneserier ved siden af det øvrige arbejde, for eksempel Moonshine McJugs i ’Playboy’, Lann i ’Heavy Metal’ og Danger Rangette i ’National Lampoon’ samt miniserien Ribit for ’Comico’ og desuden for ’Fantagraphics’ nogle graphic novels som Ghita of Alizarr, The Iron Devil, The Devil’s Angel og The illustrated History of Union County. Han har desuden tegnet en del serier med rent dokumentarisk indhold.

Tomahawk er en amerikansk tegneseriefigur, hvis eventyr blev udgivet af DC Comics i 1940'erne, 1950'erne og 1960'erne som en backup i Star Spangled Comics og World’s Finest Comics og i sin egen titel. Han blev skabt af forfatteren Joe Samachson og kunstner Edmund Godt, og dukkede først op i Star-Spangled Comics # 69 i juni 1947. Tomahawk som figur stammer delvist fra tidsrammen for hans fiktive eventyr, den amerikanske uafhængighedskrig.

Tomahawk serien løb i 140 hæfter, fra 1950 til 1972. De fleste historier i denne periode var af forfatter Frankrig Herron og kunstner Fred Ray. De sidste ti hæfter af Tomahawk fokuserede på Hawk, Son of Tomahawk (Hawk Haukins) tegnet af Frank Thorne. Omslagets titel var Son of Tomahawk.

Kendt som enten Tom Hawk eller Thomas Haukins, afhængigt af hvilket af to versioner af hans offentliggjorte historie læseren foretrækker, var Tomahawk en soldat, der tjente under George Washington i krigen mellem britiske, franske og irokeser styrker under årtierne forud for den amerikanske uafhængighedskrig og erhvervede sit øgenavn på grund af sin lighed med et våbenmærke hos Sydstatskrigere af irokeserafstamning, og den dygtighed, han udviklede med det våben.

Han vandt efterfølgende yderligere berømmelse som en af Washingtons mest standhaftige folk under selve revolutionenen, som anfører et hold af soldater under det uformelle tilnavn Tomahawks Rangers.

I nummer 35 og 36, september-november 1955, mødte Tomahawk en ung Davy Crockett, som var meget populær på det tidspunkt. Det var dog en historisk fejl, da Crockett (1786-1836) ikke var født før efter den amerikanske uafhængighedskrig.

Nummer 81 var også bemærkelsesværdig ved indførelsen af Miss Liberty (Bess Lynn), en af de tidligste patriotiske superhelte i den interne kronologi af DC Universe, som ville optræde flere gange i serien. Liberty Belle er en efterkommer af hende.

I Time Masters mini-serien bliver det fastslået, at Tomahawks partner Dan Hunter faktisk er Rip Hunters fætter, der rejser tilbage i tiden for at stoppe Illuminati under den amerikanske uafhængighedskrig, og beslutter at blive boende i fortiden.

I 1998 dukkede Tomahawk op i en Vertigo Visions one-shot, som er skrevet af Rachel Pollack. Dette nummer genfortalte hans oprindelse. I 2008 er han med i Bruce Jones’ The War that Time Forgot.