TÅRNENE I MAURY SKOVEN

HERMANN HUPPEN

Hermann Huppen blev født den 17. juli 1938 i Berverce i Belgien. Efter afsluttet skolegang arbejdede han som møbeldesigner, tegner, dekoratør og på et arkitektkontor, før han i 1963 leverede 3 L'Oncle Paul episoder til tegneseriemagasinet Spirou. I spejderbladet Plein Feu fik han i 1965 offentliggjort episoden Histoires en able. Derefter begyndte Tintins chefredaktør Greg at interessere sig for det unge talent, så i starten af 1966 dukkede en 4-siders Billet Surprise op i magasinet. Her løste interpolagenten Bernard Prince sin første opgave.

Både den og de følgende 5 korte historier var skrevet af Greg og tegnet af Hermann, som han herefter signerede sine serier. Parallelt hermed tegnede han også en række korte biografier som blandt andet Crazy Horse, Abraham Lincoln, Sitting Bull og Dalton-brødrene.

I 1967 blev det til den første længere Bernard Prince episode på 23 sider, Les Pirates de Lokanga. Bernard Prince var nu blevet en eventyrer på verdenshavene i lystyachten Cormoran sammen med protegeen Djin og den bramfri whiskydrikkede søulk, Barney Jordan. Efter endnu en episode på 22 sider blev den første episode i albumlængde trykt, fulgt af yderligere 12, 2 korte historier og 3 episoder til pocketbøger.

I 1977 opgav Hermann arbejdet med denne efterhånden fremragende tegnede, herligt detaljerede og forbilledligt fortalte eventyrserie for at hellige sig andre projekter.
Efter Jugurtha, Comanche og Jeremiah der omtales andetsteds på sitet, kom Hermann efterhånden frem til middelalderserien Tårnene i Maury-skoven. Det er måske Hermanns mest komplekse menneskeligt nuancerede værk. Som i andre af hans serier er der meget vold, der her indgår som en nødvendig del af miljøet og personbeskrivelsen. Denne serie på ti bind slutter med at hovedpersonen når frem til sit fædrene gods, som han langt om længe har genvundet.