SUCCES TEGNEREN

Min bror og jeg havde en running gag og har det vel stadig. Når vi siger ’Jeg skal lige have tegnet disse tegneserierammer først’ så ved vi hvad vi taler om. Så tænker vi med et smil om munden på en kort historie i GRU nr. 1 som reprint af Eerie nr. 13 hvor Al Williamson efter manus af Archie Goodwin præsenterer os for en tegneserietegner, som hyrer andre til at lave arbejdet og selv scorer fortjenesten – for naturligvis at opleve nogle uhyrers hævn.

Det er nærmest blevet en klassiker i tegneseriefagkredse, og en del forlagsmæssig sandhed ligger der jo bag novellen. Den er genoptrykt mange gange og nu også her.

Halvfjerdserne bød på fremkomsten af et nyt tegneserieforlag i USA, Warren Publishing, som i magasiner i sort hvid i lidt større end det sædvanlige format og med flere sider prøvede at løfte arven efter det gamle EC Comics med skrækserier, der tidligere var blevet forbudt i USA.

Warren hyrede specielt spanske tegnere til at tegne disse for det meste lidet mindreværdige skræknoveller, men der var også amerikanske serietegnere imellem som Reed Crandall, John Severin, Gray Morrow og Berni Wrightson. Spanske tegnere fra Selecciones Ilustradas var for eksempel Esteban Maroto, Jose Ortiz, Jose Gonzales og Jose Bea. Fra Philippinerne bidrog især Alex Nino og Alfredo Alcala. Warren havde nogle gyldne år i halvfjerdserne, men skrækbølgen lagde sig, og i firserne gik forlaget konkurs.