SPURVEHØGEN

ANDRÉ JUILLARD

André Juillard (født 9. juni 1948) er en fransk tegneserieskaber, der blev født i Paris, og er en af de mest produktive skabere af historiske tegneserier i Frankrig.

Hans karriere begyndte i 1974. Efter studier på Paris' kunsthåndværkerskole begyndte Juillard i det populære magasin Formule 1 med at tegne La Longue Piste de Loup Gris, en Western historie med manuskript af Claude Verrien.
Han adapterede derefter Roméo et Juliette til bladet Djin.
To år senere havde han faste serier i begge magasiner.

I 1976 startede han sin første lange serie med ridderen Bohémond de Saint-Gilles, (Korstogsridderen) baseret på en tekst skrevet af Claude Verrien, udgivet i Formule 1, og til Djin tegnede han i samarbejde med Didier Convard og til manuskript af Pégé og Jacques Josselins Fantouri (Annabelle Ami).

Parallelt hermed tegnede Juillard en række korte historier blandt andet til Fripounet og Pif. I sidstnævnte startede i 1980 hans historiske eventyrserie, Masque Rouge (Røde Maske) skrevet af Patrick Cothias. Her er hovedpersonen en maskeret hævner, som kæmper de undertryktes sag.

To år senere videreudviklede han dette tema sammen med Cothias.
I magasinet Circus præsenterede han sit mesterværk Les 7 vies de l'epervier (Spurvehøgen) som foregår i Frankrig i tiden omkring mordet på Henrik IV, og som foregriber begivenhederne i Masque Rouge.

Efter afrundingen af dette spændende episke forløb over syv album har parret fortsat serien i en ny cyklus, Plume aux vents, (Ariane) i 1995.

I 1983 tog Juillard til manuskript af Jacques Martin udgangspunkt i Napoleonskrigene i serien Arno. Den startede ligeledes i Circus men rykkede i 1985 over i Vécu. Det samme gjorde de følgende episoder af Spurvehøgen.
Efter tre album overlod Juillard tegnearbejdet på Arno til Denoel.

I 1988 tegnede Juillard desuden Les Tonkinois skrevet af Rudolphe til forlaget Futuropolis. I 1995 stod han selv for Le cahier bleu, som udspilles i Paris i 1992.
Juillard har desuden sammen med blandt andet Baru bidraget til antologien Le violin et l'archier.
Desuden har Juillard tegnet fire album med Blake og Mortimer efter manuskript af Yves Sente.