SKYGGESPIL

DUFAUX & ROLLIN

Lucien Rollin (f. 1953, Frankrig) studerede statskundskab, og derefter skulpturkunst i Rennes. Bagefter blev han kunstlærer han fik og fik sin tegneseriedebut med Nébulo i fanzinet Zinograph i 1971. Gennem 1970'erne bidrog Rollin lejlighedsvis til magasiner og fanziner som Dandy, Clair-Obscur, Iriakahn (L'Homme de Pierre med Jean-Claude Camano) og Et Après.

Rollin fik sin egentlige professionelle debut på Glénat i 1982 med udsendelsen af sit første album Orage sur Valdor.
Desuden arbejdede Rollin igen sammen med Camano på Addington et Cie i Frilouz og senere Citoyen Liberté hos Casterman i 1989. I 1989 skabte Rollin efter manuskript af Pierre Dubois heroic fantasy sagaen Le Torte, også hos Glénat.

I 1997 lavede han med samme forfatter albumet Saskia des Vagues i samlingen Long Courrier fra Dargaud. Et år senere lancerede han serien Ombres/Skyggespil med Jean Dufaux i samlingen Grafica for ​​Glénat. For samme udgiver illustrerede han desuden Nahik, det ottende bind i Frank Girouds serie Le Décalogue. I 2006 illustrerede Rollin den første bog i serien De Fleury-Nadals, skrevet af Frank Giroud, og efterfølgende tegnet af Daniel Hulet.