IN MEMORIAM

PIDDE ANDERSSON OG MIKAEL TOMASIC

Petter Andersson blev født i den 14. april 1968 i Landskrona, hvor han også voksede op. Han var allerede som ung serieskaber i sine egne publikationer Fotbollsserjie, 17 sider, Maskinjivär og Jones 2, angiveligt produceret omkring 1973-74. I 1980'erne producerede han blandt andet sit eget tegneseriefanzine Smock (ti numre mellem 1981 og 1989). Allerede som ung mand blev han kaldt 'Pidde', et kaldenavn, som han kom til at beholde.

I årene omkring 1990 blev han bekendt med Göteborgs-baserede tegneserier af Johan Wanloo og Mikael Tomasic. Begge havde produceret flittigt i slutningen af ​​80'ens bølge af seriefanzines. De tre delte fælles interesse for B-film og anden 'dårlig' filmkultur af blandt andet amerikansk eller italiensk oprindelse. De viste sig - sammen eller separat - i flere af de nystartede serier som udgiveren Optimal Press lancerede, herunder debutteologien Ulv i fårakläder (1991). I memoriam (1992) og Giallo - begge skrevet af Andersson og tegnet af Tomasic - regnes nogle gange for de to første svenske skrækseriealbum.

Parallelt var de tre blevet antaget som manusforfattere til børneserien Bamse. Efter at Rune Andréasson havde ladet sig pensionere og solgt serien til Egmont, voksede behovet for scripts til serien, og udgiveren hyrede en række navne fra den nye svenske seriegeneration. Pidde Andersson havde også modtaget tilbud på andre tegneserier, efter at han i 1989 indgav et testskrift til 91: Karlsson; Dette endte med, at han i stedet begyndte at skrive manus til Åsa-Nisse.

Senere har han imidlertid forsøgt at skrive manuskripter til 91:an samt året svenske MAD (med tegninger af Johan Wanloo). Til tegneserien Magnum Comics skrev han sin egen serie J.T. Freud - Pirate Investigator, som blev tegnet af Jens Jonsson, der senere blev filminstruktør.

Til Magnum Comics skrev han også et afsnit af Axa, som blev tegnet af Enric Badía Romero, kendt for Modesty Blaise. Sammen med Åsa Ekström lavede Andersson pseudo-mangaserien Kishako - sportsreportern, som blev offentliggjort i sportsseriebladet Buster. Andersson har også skrevet et script til den australske udgave af The Phantom.