JEAN PIERRE PÉCAU

Jean-Pierre Pécau er en fransk tegneserieforfatter født i Paris. Han regnede ikke med at skulle blive manuskriptforfatter og begyndte som en historielærer. Hans karriere skiftede første gang i 1980'erne, da han besluttede at hellige sig rollespil mens dette fænomen havde sin storhedstid i Frankrig. Han blev oversætter af udenlandske spil (Dungeons and Dragons, Tunnels & Trolls) og udvikler af originale spil til det franske marked (L’Ultime Épreuve, Les 7 Combattants, L'An Mil); Han skrev også ’bøger, som du er helten i’ for Hachette. Sideløbende med denne aktivitet arbejdede han på samme tid med opstarten af magasinet Casus Belli dedikeret til strategispil og rollespil.

Efter turen gennem det audiovisuelle blev han forfatter på franske TVserier (Lyonnais), vendte Jean-Pierre Pécau sig derefter mod tegneserier. Han kom ind i dette miljø gennem design af et brætspil for Dargaud, som i den sidste ende ikke blive brugt. Hans første serie, Zentak, blev udgivet i 1997 af Editions Delcourt efter at Dargaud havde afslået den første version.

Det følgende år viste det første album af Nash, der omfatter ti bind. Nash og Zentak blev delvis genoptrykt af Semic i 2001 i tidsskriftet City Legends.

Fra serien Arcana, som begyndte i 1998, skabte Jean-Pierre Pécau efterhånden et sammenhængende univers han brugte i to andre serier, Arcane majeur og L’Histoire Secréte. Arcane kortene er de samme som i Tarot. Takket være dem, har de fire rivaliserende ’Archontes’ magt til at manipulere tilfældigheder og indflydelse i løbet af historien.

Pécaus smag for historie afspejles sig også i flere tegneserier: Empire (efter erobringen af det osmanniske rige), Le Grand Jeu (de allierede har underskrevet en separat fred med Nazityskland) eller D-Day (skrevet med Fred Duval og Fred Blanchard).

Hans adaption af bogen A Brief History of the Future af Jacques Attali, tegnet af Damien, har i 2009 modtaget Bob Morane prisen i kategorien francofoniske serier.

Zentak er tegnet af en tegner med signaturen Def, men det har ikke været muligt for mig at støve oplysninger op om ham. Jeg hælder til den anskuelse at det er et pseudonym. Han er dog meget overbevisende til at afbilde en dyster fremtid. Serien er baseret på rollespillet Cyber Age, og viser betydningen af at være til stede på flere platforme samtidig.