LIVET I VILDMARKEN

SERGIO TOPPI

Sergio Toppi (11. oktober 1932 - 21. august 2012) var en italiensk illustrator og tegneserieforfatter.

Født i Milano lavede Toppi sin debut i illustrationsverdenen, hvor han arbejdede for den berømte italienske forlægger UTET, og arbejdede på adskillige reklamekampagner.

I 1966 lavede han sin første tegneserie til 'Il Corriere dei Piccoli', skrevet af Carlo Triberti. Karakteren var Mago Zurlì. Til samme blad producerede Toppi mange krigshistorier.

Efterfølgende arbejdede Toppi primært for one-shot titler med undtagelse af den excentriske Collezionista fra 1984. Han producerede eventyr og historiske titler til CEPIMs 'Un uomo un'avventura' samt nogle episoder af 'Histoire de France en bandes dessinées' og 'La Découverte du Monde' til den franske udgiver Larrousse.

Senere samarbejdede han med 'Il Corriere dei Ragazzi' og 'Messaggero dei Ragazzi', et tegneseriebilag til en populær avis i Rom med historiske fortsatte historier.

Toppis værker optrådte i en række titler på blade Italien og i udlandet. En ufuldstændig liste kunne omfatte 'Linus', 'Corto Maltese', 'Sgt. Kirk' og 'Il Giornalino' i Italien. Hans serier blev samlet i flere bøger.
Han arbejdede sidst med den franske udgiver 'Mosquito', som han lavede 22 bøger hos siden 1994.

Bidraget her er en illustreret udgave af udvalgte noveller af Jack London.