NEMI

LISE MYHRE

Lise Myhre (født 1. november 1975) er en norsk tegneserieskaber. Hendes mest kendte tegneserie er Nemi.

Efter et kort studium af grafisk design på Santa Monica College of Art i Californien begyndte Lise Myhre sin karriere som kunstner og tjente penge ved at tegne cd-covers og T-shirts. Hun deltog også i en tegneseriekonkurrencer og begyndte at lave bidrag til Larsons Gale Verden, den norske version af Gary Larsons blad over The Far Side ('M.P.' i 1996).

Fra 1997 fik Myhre sin egen side i Larsons Gale Verden, 'Den sorte side', og dette udviklede sig til Nemi. Fra 1999 var Nemi gæsteserie i den norske avis Dagbladet, og fra 2000 som regelmæssig serie. Det første Nemi album blev udgivet sommeren 2000, og det var en stor succes. Siden Myhre ændrede udgiver, fra Bladkompaniet til Egmont, i januar 2003, blev der udgivet et nyt Nemi-blad hver 6. uge.

Nemi, med et oplag på mere end 70.000 eksemplarer, er nu en af ​​de to mest populære tegneserieblade i Norge, ved siden af ​​Pondus.

Nemi offentliggøres i dag i ca. 60 forskellige aviser, magasiner og hjemmesider i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Blandt disse er Dagens Nyheter (Sverige), Ilta-Sanomat (Finland) og Dagbladet (Norge) de største.

Lise Myhre har også illustreret digte af Edgar Allan Poe og André Bjerke.

Hun er gift med musikeren ICS Vortex (Simen Hestnæs), og de har en søn, Storm, født 2007.