LEA

CHRISTIAN ROSSI

Christian Rossi blev født i St. Denis i Frankrig d. 31. december 1954.
Han udviklede en passion for tegneserier sammen med sin nabo, den fremtidige tegneserieforfatter Marc Malès. Han studerede fotografi og visuelt udtryk på École Estienne i Paris, mens han lærte tegneseriefaget fra Jijé og udgav sine første tegneseriesider i Formel 1 i 1973. Han gik begyndte som en storyboarder for reklameprojekter efter at have aftjent sin militærtjeneste. Han vendte tilbage til tegneserier efter at have mødt Didier Convard, der introducerede ham til ejerne af forlaget Twin Cam i 1977.

Rossi tegnede for udgiverens kortlivede magasiner som Plein Pot, inden han fandt et mere stabilt hjem med forlaget Fleurus i 1980. Han udgav tegneserien Les Aventures de Claire med Jean-Marie Pélaprat i Djinn, mens han lavede illustrationerne for Valvidia le Conquistador af Genevrier og Pons i Historiques. Derpå fulgte publikationer af Glénat og Dargaud som Freddy Joubert serien med Henri Filippini i Circus og Le Maraudeur med tekst af Jean Sanitas til Le Journal de Capitaine Fulgur. Han lavede også sine første westerns for Circus, der bragte serien Le Chariot de Thespis med Philippe Bonifay i begyndelsen af ​​1980'erne.

Rossi udkom også i Gomme og arbejdede som presseillustrator for Le Nouvel Observateur, Okapi, Le Point, L'Echo des Savanes, Je Bouquine og France Soir. Rossi slog sig sammen med Serge Le Tendre i 1985 for at skabe Julius Antoine i L'Écho des Savanes og Edmond et Crustave for udgiveren Futuropolis. Han fik mulighed for at arbejde med Jean Giraud, da han blev bedt om at tegne nye historier med Jim Cutlass i 1990'erne.

Rossi gik sammen med Makyo I fantasy sagaen Le Cycle des deux horizons for Delcourt mellem 1990 og 1993. Han arbejdede også på nye projekter med Le Tendre, som La Gloire d'Hera i À Suivre og den historiske historie Tirésias til Casterman i 2001. Han tegnede den mere voksne tegneserie Caïman med manuskripter af Enrique Abuli for Albin Michel. Mellem 2003 og 2011 lavede han serien W.E.S.T. med manusforfattere Xavier Dorison og Fabien Nury for Dargaud. Hans næste projekt var Paulette Comète, en hyldest til Will Eisners The Spirit, skrevet af Mathieu Sapin og udgivet af Dargaud siden 2010. I 2013 tilføjede han en anden western til sin portefølje, one shot albummet Deadline, der blev lavet i samarbejde med Laurent-Frédéric Bollée.

Rossi var også medlem af Philippe Bonifay's Studio Jotim, der producerede tegneserieversionen af ​​Georges-Jean Arnauds post-apokalyptiske science-fiction romanserie La Compagnie des Glaces, som blev offentliggjort i femten albums på Dargaud mellem 2003 og 2009. Rossi var ansvarlig for skitserne, mens de andre medlemmer var Bonifay (manus), Ann Boinet (dokumentation), Thierry Maurel (tekniske baggrunde), Juliette Derenne (baggrunde), Jérôme Lereculey (hovedpersoner og tog) Loïc Malnati (art), André Le Braz (sekundære figurer), Séphrine, Dominique Lidwine (omslag), Jacques Terpant (ekstra art), Arnaud Quéré (tog), Pascale Sorin (redigering), Siel og Etsumi Sato-Gabrion.

Selv om Christian Rossi var stærkt inspireret af Giraud og Jijé tidligt i sin karriere, har han til sidst udviklet en personlig stil. Han er specialiseret i tegning westerns og historiske tegneserier, der ofte er fyldt med okkulte elementer.