KUN EN ILLUSION

BOUCQ

François Boucq (f. 28. november 1955, Lille, Frankrig) begyndte sin karriere i 1974 som en politisk karikaturtegner for Le Point, L'Expansion, Play-Boy og Le Matin de Paris. Han udgav sine første tegneserier i Mormoil det følgende år, samtidig med at han lavede skulpturer til Lille-karnevalet. Han forlod sin karriere inden for tegning i et par år, indtil han begyndte et samarbejde med Pilote i 1978. Han lavede en række noveller under titlen Cornets d'Humour med manuskriptforfatter Philippe Delan, der senere blev genoptrykt i albumformat under overskriften La Vie, La Mort et Tout le Bazar.

Boucq optrådte regelmæssigt i Fluide Glacial i 1980, hvor han skabte Les Leçons du Professeur Bourremou med Pierre Christin og eventyret Rock Mastard med Delan i en stil påvirket af Alexis. Han benyttede sig af mere eksperimentelle illustrationer og fortællinger, da han begyndte at skrive og tegne historier til (A Suivre) i 1983. Hans historier til sine blade blev senere samlet i bøgerne Les Pionniers de l'Aventure Humaine, Point de Fuite pour les Braves, La Pédagogie du Trottoir og La Désiroire effervescence des comprimés. En af bogstaverne fra disse bøger var den leopardskindsklædte forsikringsagent Jérôme Moucherot, som har spillet med i sin egen serie af album fra Casterman siden 1993.

Et møde med den amerikanske forfatter Jerome Charyn i 1984 resulterede i bøgerne La Femme du Magicien/Kun en illusion (Casterman, 1986) og Bouche du Diable/Djævlemund (Casterman, 1990). Han illustrerede også Charyns rejseforestilling Du Ventre de la Bête - New York i 1994. I 1991 samarbejdede han med Alejandro Jodorowsky for første gang i den første ombæring af deres fantasyserie Face de Lune udgivet af Casterman. Den anden bog fulgte i 1997, den tredje i 2004.

Ved begyndelsen af ​​1990'erne begyndte Boucq at udvide sine aktiviteter uden for tegneserierne. Han lavede tegninger til Antenne 2 tv-showet 'Si ça vous change', tegninger på stedet på Cannes festivalen, illustrationer til magasinerne Corto, Science og Vie Junior og tegningerne til Jodorowskys fabelbog 'Le Trésor de l 'Ombre. Han adapterede også en af ​​sine noveller til en film, 'Mea Culpa', der blev vist på 1998-festivalen Angoulême. Han påbegyndte en ny serie korte noveller til (A Suivre) og Fluide Glacial i 1995, der blev samlet i bogserien Les Aventures de la Mort et de Lao-Tseu.

Sammen med 20 andre tegneserier (Zep, Ptiluc, Frank Margerin, Yslaire, Cosey, Philippe Vuillemin, Milo Manara, Loustal, Gilbert Shelton, Max Cabanes, Dupuy & Berberian, Gérald Poussin, Thomas Ott, Frank Pé, Frank Le Gall, Riff Reb's, Eric Buche, Enrico Marini og Valott) illustrerede han en single plade til projektet 20 Vraies Fausses Pochettes De Disque Par 20 Vrais Dessinators de BD (1995). Boucq valgte en sang af Charles Trenet.

En af Boucqs mest kendte værker er den hårdkogte westernserie Bouncer, som han startede med Jodorowsky i 2001. Han arbejdede også med Yves Sente på serien Le Janitor, der blev udgivet af Dargaud siden 2007. Han tegnede den fjerde del i serien XIII Mystery om oberst Amos i 2011 (script af Alcante). Boucq har deltaget i en lang række kollektive tegneserier, herunder 'La Bande à Renaud', 'Les Pires Noëls', 'Le Violon et l'Archer', 'La Bibliothèque fantastique', 'Sales petits Contes' og 'Paroles de Verdun' ', samt en række reflekterende bøger om tegneserier.