KATARERNES ASKE

PHILIPPE JARBINET

Philippe Jarbinet er en belgisk tegneserietegner og forfatter, født den 13. februar 1965 i Liège.

Efter high school-studier på Royal Athenee de Verviers studerede Philippe Jarbinet tegning på Institut Saint-Luc i Liège. Sammen med Franz (forfatteren af Jugurtha), skabte han serien Sandy, hvis første album blev udgivet i 1992. Anden del, selvom den var afsluttet, blev ikke offentliggjort efter lukningen af forlaget Blanco.

Philippe Jarbinet foreslog derefter forlaget Glénat en serie, som han ville være både tegner og manusforfatter på. Mémoires de Cendres/Katarernes Aske startede i 1995 og jeg var glad for at blive valgt til at oversætte serien til dansk. Serien fortæller historien om Helena, en ung kvinde, som bor i Languedoc i 1300-tallet. Vi oplever i baggrunden begivenhederne i forbindelse med forfølgelsen af albigenserne og katarerne. Philippe Jarbinet demonstrerer stor præcision i de historiske elementer i det episke forløb. Denne tegneserie blev anerkendt som et af ​​de mest troværdige billeder af virkeligheden af ​​specialisterne fra Cathares Study Center of Carcassonne. Det 10. og sidste bind blev udgivet i begyndelsen af ​​2007. På dansk er udgivet 9 bind.

Philippe Jarbinet har også skrevet og tegnet Sam Bracken serien. Tre album er udgivet af Glénat.
Han samarbejder med andre tegnere i serien Une folie tres Ordinaire, skrevet af Christian Godard, udgivet af Glénat.
Han redigerede desuden Black Hills albummene af Yves Swolfs og Marc-Renier Warnauts.

Airborne 44, hans seneste albumserie fra Anden Verdenskrig og udført direkte i farver, blev udgivet af Casterman i september 2009. I maj 2010 modtog han førsteprisen for årets bedste album på festivalen i Toulouse og i oktober, det bedste manuskript på Chambéry-festivalen. Det andet album fokuserer på landingen ved Omaha Beach og Slaget ved Normandiet. Det tredje album omhandler den store depression og belejringen af ​​Bastogne. Det fjerde vil som en generel ramme have Tysklands fald i 1945 og de nye våben. Han designede også scenografien af ​​'Bastogne War Museum' Museet.
Siden 1990 har Philippe Jarbinet også været lærer i tegning på Academie René Defossez i Spa.