KÆRLIGHED OG KOGEVASK

JEAN-PIERRE GIBRAT

Jean-Pierre Gibrat (17. april 1954) i Paris, studerede filosofi, reklamekunst og skulptur, inden han skiftede til tegneserier i anden halvdel af 1970'erne. Han har udgivet i forskellige magasiner, såsom Pilote, Fluide Glacial og Charlie Mensuel. Han udgav sine første noveller i Pilote, og disse blev også samlet i Dargauds album Visions Futées/Udflugter fra 1980. Med Jackie Berroyer skabte han Goudard a de la Chance/Udflugter i B.D. i 1978, en serie, der blev videreført efterfølgende i Charlie Mensuel og Fluide Glacial.

Desuden udførte Gibrat arbejde for og skrev til publikationer som L'Ordinateur de Poche, Sciences et Avenir og Je Bouquine. Igen med Berroyer skabte han La Parisienne/Frie fornemmelser til Pilote i 1982, et tegn, der senere blev implementeret i nye episoder af Goudard. Udover de imponerende psykologiske værker i samarbejde med Berroyer var Gibrat var han også til stede i Télé-Poche med L'Empire sous la Mer (script af Saval), Sébastien fait cequil Peut i Bonheur og Médécins sans Frontières/Læger uden grænser i Okapi (med manus af Guy Vidal og senere Dominique Leguillier).

Gibrats Pinocchia, er en erotisk kvindelig version af Collodis berømte karakter, skrevet af Francis Leroi og udgivet i L'Écho des Savanes. I det følgende år lavede han forblev han med Daniel Pecqueur Marée Basse/Lavvande i samlingen Long Courrier of Dargaud.

Gibrat skiftede derefter til Aire Libre-samlingen af ​​Dargaud og producerede anden verdenskrig afsnittene Le Sursis/Besat af begær i 1997 og 1999, hans første projekt som en allroundforfatter. Han fortsatte temaet i Le Vol du Corbeau, en anden serie i to bind udgivet i samme samling i 2002 og 2005.
I 2008 begyndte han Mattéo hos Futuropolis, en tegneserie om livet for en spansk anarkists søn, der spænder over Første Verdenskrig, den russiske revolution og den spanske borgerkrig. Jean-Pierre Gibrat blev udnævnt til ridder i den franske Ordre des arts et des lettres i 2014.