JEFF JONES

Jeffrey Jones (10. januar 1944 - 19. maj 2011, USA) senere kendt som Catherine Jones, blev født som en mand i Atlanta, Georgia i januar 1944. Han troede, at han ville være videnskabsmand, da han blev voksen, så han studerede geologi på college. Men da han flyttede til New York i 1967, søgte han efter arbejde som tegner.

Han fandt noget kreativt arbejde i de nye sort-hvide tegneseriemagasiner Creepy og Eerie, såvel som i Gold Key og King titler og nogle science-fiction antologier, men det betalte ikke nok til at han kunne forsørge kone og barn. Heldigvis banede de tidlige historier vejen for mere lukrativt arbejde på paperback-markedet.

På det tidspunkt var Conan omslag af Frank Frazetta meget populære, så udgivere ledte efter kunstnere med en lignende grafisk stil. Selv om det ser ud til, at Jeff Jones skylder Frazettas popularitet meget, havde han sin egen stil og talent, der ikke havde noget at gøre med muskuløse barbarer. Hans stil kunne ses på en række forskellige omslag, fra bøger med eventyrserier som Nick Carter til romantisk eventyr, gotisk romantik, sexede sorte komedier og mere.

I 1972 begyndte Jeff Jones sin længevarende serie Idyl, der kørte i hvert nummer af National Lampoon indtil august 1975. 'Idyl' er en romantisk, poetisk samling af ord, som undertiden forvirrer læseren, der allerede er faldet for hans lækre pennearbejde.

I 1975 grundlagde Jones The Studio sammen med Berni Wrightsson, Barry Windsor-Smith og Michael Kaluta. Der producerede de plakater, portfolioer og illustrationer til forskellige udgivere. I 1979 udgav Dragon Dreams bogen 'The Studio', som blev viet til gruppens arbejde. I begyndelsen af ​​1980'erne havde han en tilbagevendende strip i Heavy Metal med titlen I'm Age.

Jones' eget arbejde blev udgivet i Yesterday's Lily (Dragon Dreams, 1980), der samler en række af hans bogomslag, og Age of Innocence (Underwood Books, 1994) med hans mere romantiske værker. Jones havde altid følt, at han ville være en kvinde, og i 1998 begyndte han hormonterapi. Efter en periode med personlige problemer begyndte hun at producere arbejde igen i 2004.

Jeffrey Catherine Jones led af dårligt helbred og døde i maj 2011.