HOMO SAPIENS

JOHNNY HART

Johnny Hart (18. februar 1931 - 7. april 2007, USA)

John Lewis Hart, født i Endicott, New York, dimitterede i 1949 fra Endicott High School. Militærtjenesten foregik i Korea, og i denne periode fik han sin første tegning trykt i Stars and Stripes. Han blev hjemsendt i 1953 og begyndte at samarbejde med Saturday Evening Post, Collier og Bluebook. Johnny Hart er bedst kendt for sin tegneserie B.C./Homo Sapiens om humoristisk liv i stenalderen, der startede i dagspressen den 17. februar 1958.

I 1960 udviklede Hart en ny strip-ide, hvor han arbejdede sammen med tegneserieskaberen Brant Parker, The Wizard of Id/Troldkarlen Kogle, en stribe om et forsvundet kongerige styret af en grusom og ubehagelig konge, som blev flankeret af en ridder og en troldmand. Serien blev distribueret for første gang i 1964 af Publishers-Hall Syndicate. Hart ansatte i sidste ende Jack Caprio og Dick Boland for at hjælpe sig med sine komiske projekter.

Johnny Hart var en forfatter, der blandede blændende og ofte sarkastisk humor og grotesk originalitet. I 1981 modtog Hart National Cartoonists Society's Elzie Segar Award for sit arbejde.

Hart konverterede til fundamentalistisk kristendom i de senere år af sit liv og karriere, hvilket førte til mere kontroversielle tegninger og efterfølgende kritik. John Hart arbejdede på sin 'B.C.' tegneserie indtil den dag han døde i april 2007 efter vor tidsregning. Striben fortsættes af hans barnebarn Mason og Mick Mastroianni og hans døtre Patti Pomeroy og Perri Hart.