HOBBITTEN

DAVID WENZEL

David T. Wenzel (født 22. november 1950) er en illustrator og børnebogskunstner. Han er bedst kendt for sine grafiske roman-adaption af J.R.R. Tolkiens The Hobbit.

Wenzels første ambition havde været at arbejde for et af de store animationshuse i Californien, men hans tidlige karrierevej førte ham til at arbejde i et reklamebureau og som skitsetegner i den almindelige tegneserieindustri. Fra midten af ​​1970'erne til begyndelsen af ​​1980'erne arbejdede han på sådanne Marvel Comics titler som Avengers og Savage Sword of Conan. Han blyantstegnede en del af The Avengers historie cyklus, som vandt en 1979 Eagle Award for bedste fortsatte historie.

Ved et skift fra tegneserier til børnelitteratur i 1980'erne illustrerede Wenzel Robb Walshs Kingdom of the Dwarfs til Centaur Books, og illustrerede derefter en række bøger om det amerikanske kolonialliv for Troll Associates.

En anbefaling fra collegeklassekammeraten Larry Marder var nøglen til Wenzels accept af sit næste store projekt. Marder arbejdede sammen med de mennesker, der havde sikret sig rettighederne til at adaptere The Hobbit til tegneserier, og han vidste på forhånd, at Wenzel havde viet sit sidste år på college for at tegne Tolkiens figurer Og så gav Wenzel de malede illustrationer til The Hobbit: An Illustrated Edition of the Fantasy Classic, en tredelt adaption af The Hobbit, skrevet af Chuck Dixon og Sean Deming. Suiten blev oprindeligt udgivet af Eclipse Comics i 1989. Udgivet i en samlet udgave af Ballantine i 1990, er The Hobbit: En illustreret udgave af Fantasy Classic en af ​​de mest succesrige grafiske formatadaptioner af et stykke klassisk litteratur. I 2001 blev det opdateret af Del Rey Books med et nyt cover, større format og 32 nye sider med illustrationer.

Et andet grafisk romanprojekt på samme måde var Wenzel og forfatter Douglas Wheelers adaption af nogle af brødrene Grimms eventyr til NBM i 1995. I 1998 gik Wenzel sammen med den anerkendte tegneserieforfatter Kurt Busiek på The Wizard's Tale, historien om Evernight, et land behersket af et konsortium af onde troldmænd, som opdager, at en fra ​​deres kreds har en farlig snert af godhed. The Wizard's Tale blev designet til at være en crossover-bog, der blandede børnebogselementer med format og læsbarhed hos en grafisk roman.

Andre bemærkelsesværdige projekter Wenzel har gjort omfatter Robert L. Mays julebestseller Rudolph The Red Nosed Reindeer (Grosset og Dunlap, 2001); Max Lucado er A hat for Ivan (Crossway Books, 2004); og flere bøger i Little Bear-serien, der var artdirected af Maurice Sendak (HarperFestival, 2003-2004).

Wenzels ikke-bogrelaterede projekter omfatter puslespil, lykønskningskort og to hele miniature kongeriger af tredimensionelle samlefigurer. Han underviser også på Lyme Academy College of Fine Arts i Connecticut.

Wenzel citerer illustratorer som Arthur Rackham, Edmund Dulac, N.C. Wyeth og Howard Pyle som påvirkninger; samt de nederlandske malere Pieter Bruegel og Jan Steen.

Hobbitten Vol. I p. 1-100 Hobbitten Vol. II p- 101-134