HIDALGOS

MARCO VENANZI

Venanzi blev født i Rom i 1963 i en belgisk familie. Han debuterede i 1991 som den nye tegner af Masquerouge, en historisk serie om en maskeret frihedskæmper i Frankrig fra 1600-tallet. Historierne er centreret omkring de religiøse krige, der plagede landet i denne periode. Indholdet af de første tre albums (alle udgivet af Glénat i 1984) blev skabt af Patrick Cothias og André Juillard til Pif Gadget mellem 1980 og 1982. De droppede derefter serien for at skabe Les 7 Vies de L'Épervier (1983 - 1991) for magasinet Circus. Dette var en forløber hensat til det samme univers, men et par år tidligere. Målet med et mere modent publikum for 'Les 7 Vies de l'Épervier' var som et vartegn i franske historiske tegneserier med sit fokus på plot, der er drevet af karakterer i stedet for tidsperioder. Succesen fik Cothias til at oprette spin-off-serier med fokus på forskellige karakterer fra den oprindelige cyklus. Dette omfattede en relancering af 'Masquerouge', hvor Marco Venanzi blev bragt ind som tegner. Syv nye bøger så lyset i Glénats Vécu-samling mellem 1991 og 2004.

Foruden sit arbejde med Cothias påtog Venanzi sig også nogle andre projekter. Med forfatteren Michel Dusart lavede han en tegneserie om Abbé Edouard Froidure (1899-1971) til det Durbuy-baserede tegneserieforlag Coccinelle BD i 1992. Den fortalte historien om en belgisk katolsk præst, der overlevede Dachau koncentrationslejr og senere indledte flere projekter mod fattigdom og social udstødelse. På samme forlag udforskede Venanzi det faktiske liv af Jesus Kristus i den fiktive historie Auriac (2002) om en keltisk læge på jagt efter sin ven Nessim. Historien blev skrevet af Benoît Despas og tegnet i samarbejde med Alain Sikorsksi. Til Glénat-samlingen 'Histoires et Mystères' producerede Venanzi desuden albummet La Confrerie des Chevaliers de l'Orge (1993).

Da Masquerouge-serien sluttede, indledte Venanzi et regelmæssigt samarbejde med Michel Pierret. Deres første fælles værk var Hidalgos, en historisk fiktion om Miguel de Cervantès, forfatteren af ​​'Don Quixote'. To bøger blev udgivet i Vécu-samlingen i 2003 og 2007. Venanzi og Pierret sluttede sig til kunstopgaver på en serie om fodboldspilleren Zinedine Zidane (Casterman, 2005), efter et manus af Alexis Nolent. De arbejdede desuden på flere moderne albums for Casterman i kommission for gruppen af ​​liberale og demokratiske grupper for Europa, den liberalistiske politiske gruppe i Europa-Parlamentet. Disse inkluderer 'Opération Dragon Rouge' (manus Thierry Robberecht, 2006), 'Le protocole Aïda' (manus Yannick Laude, 2008), 'Tempête sur la Finance Verte' (manuskript Alain-Germain Laubry, 2011) og 'La Chute de la Dame en Blanc '(manus af Yannick Laude, 2013).

I 2008 illustrerede Venanzi en pædagogisk bog om templerne, der optrådte som det syvende bind i Jacques Martins samling Les Voyages de Jhen. Siden 2010 har han desuden leveret bidrag til den lignende samling Les Voyages d'Alix. Begyndende i 2010 er Marco Venanzi en af ​​de regelmæssige forfattere, der arbejder på Martins serie Alix. Hans første album var den 29ende, Le Testamente de César, hvortil han leverede både manuskript og tegninger. Venanzi har efterfølgende produceret flere albums af serien i samarbejde med François Corteggiani og Pierre Valmour til manuskripterne.