TONI GARCES

Garces Antoni Clotet, der underskriver som Garcés er født i Barcelona i Catalonien i 1950. Han er en spansk tegner, illustrator og designer.

Han begyndte sin karriere som en bladtegner i fanzinet Zero Comics, hvor han også var redaktør, sammen med andre kendte forfattere i sin generation, som José Maria Beroy, Eduard Bosch, Rafa Estrada, Pasqual Ferry, Miquel Fernández, Das Pastoras, Godoy, Pedro Espinosa, Kaffa, Losi, Toni Mena, Miguelanxo Prado eller Mike Ratera.

Da der kom et boom med voksne tegneserier begyndte han at samarbejde med magasinet Cimoc, med nogle korte historier (tidligere offentliggjort i Zero Comics) og flere nye, indtil 1985, skrevet af Enrique Sánchez Abuli og udgivet som ’Demasiado’ det følgende år.

Det er Demasiado, Too Human, jeg aftrykker her. Det er hans første udgivelse der blev samlet og udgivet hos Norma i 1089.

Garces fik sit egen manuskript og første farvearbejde i Ú la grieta móvil i 1986.

Fra 1989 begyndte han at bidrage til det ugentlige tillæg ’Diari de Barcelona’ med tegneserier (Lavinia 2092 o la guerra de les essencies)) med tekster på catalansk som Emili Teixidor fra 1991 til 1997, og serien MixTurmix (scripted af Nieto) og Bobot (med Abuli) og senere også illustrerede tekster som Onliyú og Andreu Martin for magasinet Makoki.

I de senere år har han arbejdet primært som en designer og illustrator. Han har lavet mange covers til forskellige samlinger (for det meste science fiction), for oversøiske udgivere, Júcar, Phoenix, Alcodre, etc. I sommeren 2000 udgav han serien Veranitas, som er skrevet af Eloi (José María Casanovas Dance) i Diario de Ibiza. Gaeces har deltaget i flere antologi albums som ’24 horas’, ’Pop Espanol’, ’10 Visions de Barcelona’, ’Salgariana’, ’Tipos Ilustrados’, Lanza en astillero’ og ’Tapa Roja’.

Siden starten som tegner og illustrator, har han modtaget flere priser, herunder ‘Creepy’, foruden den International Comic konventions pris i Barcelona, til de spanske Kritikere Award for bedste tegner af Fantasy i 1984 og Comic Book award1986 (svarende til CIMOC magasin # 64) og i 1992 Ignotus Award fra den spanske sammenslutning af Fantasy, Science Fiction og Horror (AEFCFT) som den bedste illustrator samme år.

I 2014 belønnede den spanske sammenslutning af Fantasy, Science Fiction og Horror (AEFCFT) ham igen med en anden pris, denne gang Gabriel Award, især for hans bidrag til science fiction. Det var første gang, den blev givet til en illustrator.