FRANKENSTEIN

MIKE PLOOG

Mike Ploog (f. 13. juli 1940 eller 1942, USA) blev født Michael George Ploog i Mankato, Minnesota og gjorde tjeneste i US Marine Corps i ti år. I denne periode var han bidragyder til Corps Leatherneck magazine.

Han begyndte sin karriere i 1969 med at rentegne på animerede tv-serier til studier som Filmation og Hanna-Barbera. Han lavede sine første tegneserier for horror magasiner udgivet af Warren Publishing. Han skilte sig straks ud for sine makabre rædselshistorier, og han fortsatte med at arbejde i genren. I 1972 sluttede han sig til Marvel Comics, hvor han skabte titler som Werewolf by Night og Ghost Rider. Ploog har også arbejdet for Marvels The Monster of Frankenstein i 1973, Man-Thing i 1974 og Planet of the Apes 1974-1975.

I sin grafiske roman fra 1992 The Life and Adventures of Santa Claus/Historien om Julemanden, en adaption af en roman af Frank L. Baum, viste Ploog en lettere og mere nostalgiske side af sit talent. Senere tegneseriearbejde inkluderer Malibu Comics one-shot Slam: Red X-Mas med Steve Gerber i 1994, og CrossGen fantasy serien Abadazad med J. M. DeMatteis i 2004.

Siden 1980'erne tilbragte Mike Ploog det meste af sin karriere som designer og storyboard-kunstner i Hollywood. Han har arbejdet med efterproduktionen på ​​Ghostbusters (1984), og han var produktionsdesigner på Michael Jackson's Moonwalker (1988) og han arbejdede på flere animerede feature tegnefilm med Ralph Bakshi.