DIREKTØRENS MAND

MARTIN VEYRON

Martin Veyron (f. 27. marts 1950, Frankrig) er en fransk tegneserieskaber, der er kendt for sine semi-realistiske erotiske tegneserier, der er karakteriseret ved deres vittige dialoger og situationer, der går grassat. Han blev født i Dax og studerede Art Deco i Paris. Han grundlagde Imaginon studiet med Jean-Claude Denis og Caroline Dillard i 1975, og lavede sine første illustrationer til magasiner som L'Expansion, Lui og Cosmopolitan. Han fik sin debut som serietegner med skabelsen af ​​'Bernard Lermite' i L'Écho des Savanes i 1977.

Veyron første bøger blev udgivet af Les Éditions du Fromage, men han skiftede til Dargaud i 1982. Han skrev desuden manuskripter til 'Edmond le Cochon' for Jean-Marc Rochette og af 'Oncle Ernest et les Ravis' for Jean-Claude Denis (Casterman, 1978). Hans humoristiske kærlighedsserie 'L'Amour Propre' blev udgivet i L'Écho des Savanes i 1982 og blev til en tv-serie i 1985.

Efter sit skift til Dargaud fortsatte han 'Bernard Lermite' i Pilote. Han skabte også 'Olivier Désormeaux' til dette blad under pseudonymet Richard de Muzillac, der blev tegnet af Diego de Soria. Han udvidede også sine aktiviteter som presseillustrator til magasiner som Libération, Paris-Match, Le Nouvel Observateur og L'Événement du Jeudi. Han blev den faste illustrator af InfoMatin i 1994 og skrev en roman kaldet 'Tremolo Corazon' i 1996.

Nye komiske album var 'Cru Bourgeois' (1998) og 'Caca Rente' (2000), begge udgivet af Albin Michel. Han genoplivede sin seriel fra 1980'erne med 'Blessure d'amour propre' på Dargaud i 2009. I de følgende år, han skabte sex komedie 'Marivaudevilles' hos den samme udgiver.