DEN HVIDE LAMA

JODOROWSKY & BESS

GEORGES BESS

Georges Bess (f. 1947, Frankrig) boede i Sverige fra 1970 til 1987. Der fik han sine første jobs som tegner under eget navn eller under pseudonymerne Tideli og Nisseman. Han samarbejdede med det svenske MAD blad, og fra 1977 til 1987 tegnede han historier med The Phantom. Andre svenske tegneserier han arbejdede på, var Dante, Pellefant, Mika og Anderssonskans Kalle.

I begyndelsen af ​​firserne rejste Georges Bess tilfældigvis til Tibet og blev meget imponeret over landet. Bess vandrede derefter ind i fransk-belgiske tegneserier sammen med manusforfatteren Alejandro Jodorowsky, der begyndte med en serie om Tibet, der hed Le Lama Blanc/Den hvide Lama. Mellem 1988 og 1996 er seks bøger af Le Lama Blanc blevet udgivet af Les Humanoïdes Associés med stor succes. Derudover lavede Bess og Jodorowsky Les Jumeaux Magiques til Le Journal de Mickey.

Bess og Jodorowky fortsatte deres samarbejde på Les Humanoïdes med Juan Solo mellem 1995 og 1999. De genoplivede også Jodorowskijs første serie, Anibal 5, som blev tegnet af Manuel Moro tilbage i 1960'erne. I mellemtiden offentliggjorde Bess med den samme redaktør den sort-hvide bog Escondida (1998) og illustrerede den anden bog i serien af ​​det franske erotiske mesterværk Aphrodite af Pierre Louys (1999). Med Layla Bess skabte han to albums af Leela et Krishna for forlaget Carabas i 2000. I 2005 begyndte han Pema Ling, en anden serie om Tibet, hos Dupuis. Hans stil er påvirket af Moebius og er meget effektiv i den slags historier, som Jodorowsky skaber for ham.