DE TRE SMÅ MÆND OG NUMMERMANDEN

STORM P

Robert Storm Petersen (19. september 1882 - 6. marts 1949, Danmark), anses for at være en af ​​Danmarks største humorister, både skriftligt og visuelt. Som en af pionererne af danske tegneserier blev han stærkt påvirket af amerikanske avisserier fra det tidlige tyvende århundrede samt af svenske satirikere. Han begyndte sin karriere i sin fars slagterbutik, men gik hurtigt videre til skuespil, maleri og skrivning.

Da han var tyve år gammel, udgav flere magasiner hans illustrationer, og han flyttede til Paris for at fuldføre sin kunstneriske uddannelse. Hans første tegneserie blev trykt i 1906, i avisen Ekstrabladet. I 1913 kom han med sine berømte figurer De tre små mænd, og deres hjælper Nummermanden, hvis opgave det var at sætte numrene rigtigt i tegneseriepanelerne.

Storm P.s mest berømte og populære tegneserie blev Peter og Ping, som startede i 1922 i avisen B.T. som 'Peter Vimmelskaft'. Storm P. tegnede serien, som var den første danske tegneserie der vandt international berømmelse, indtil sin død i 1949. Den danske tegneseriepris Ping er blevet opkaldt efter den figur, han skabte.

Storm P. var også pioner inden for tegnefilm, og han lavede flere film med De tre små mænd og Nummermanden, og han bidrog desuden med satiriske tegninger til årshæfterne Blæksprutten og Svikmøllen.

Robert Storm Petersen optrådte også som teaterskuespiller i revygenren. Han boede på Frederiksberg, og her er der nu oprettet et Storm P. museum, der også omfatter Anders Hjorth-Jørgensens tegneseriemuseum og andre tegneres efterladte originaler.