EPHILIPPE BUCHET

Philippe Buchet blev født 7 maj 1962 i Juniville i Ardens i Belgien. Han droppede ud af skolen og begyndte at arbejde som illustrator i Paris, hvor han lavede tegninger til lokale caféer og blade. Han blev derefter artdirector på et bureau med speciale i reklame og kommunikation omkring tegneserier i Reims.

Det var der han mødte tegneserietegneren Sylvain Savoia og manuskriptforfatteren Jean-David Morvan, med hvem han grundlagde atelier 510 TTC i 1994. Studiet fik også følgeskab af tegneren Tranktat og farvelæggeren Christian Lerolle samt Franck Gureghian. Sammen med Savoia og Morvan skabte han 'Nomad', en fransk manga serie udgivet af Glénat. Efter to albums i 1994 og 1995 forlod Buchet holdet og Savoia fortsatte selv tegnearbejdet.

I 1998 lavede Buchet og Morvan den humoristiske heroiske fantasy serie ’La quete des Réponses’, der blev offentliggjort i Dragon magasinet og efterfølgende samlet i Delcourts Humor de Rire kollektion. Holdet begyndte så deres mest kendte serie, science-fiction serien 'Sillage’, (på dansk ’Konvojen’). Udgivet af Delcourt siden februar 1998 er det blevet en af udgiverens hit-serie, og den har vundet Buchet flere priser.

Siden 2004 fungerede Buchet som co-manuskriptforfatter på udvidelsen af ’Sillage’ universet ved at lancere spin-off serien 'Navis' om hovedpersonen i en yngre udgave, tegnet af José Luis Munuera, og 'Les Chroniques de Sillage', med illustrationer af forskellige kunstnere. Jeg har selv oversat nogle af disse spin-off albums, men jeg lader alligevel serien være repræsenteret her med første album af hovedsserien ’Konvojen’. Det er nok den længste række af science fiction albums der er udkommet på dansk.

Buchet og Morvan var også ansvarlig for den franske ‘Wolverine’ tegneserie ‘Wolverine: Saudade’ fra Panini, 2006. Buchet tegnede desuden første episode i det kollektive tegneserieprojekt 'Jour J' af Jean-Pierre Pécau, Fred Duval og Fred Blanchard i 2010.