ALIX

JACQUES MARTIN

Jacques Martin (25. september 1921 - 21. januar 2010) var en fransk tegneserieskaber og en af ​​de klassiske tegnere i Tintin bladet sammen med Edgar P. Jacobs og Hergé, med hvem han var en langvarig samarbejdspartner. Han er bedst kendt for sin serie Alix. Han blev født i Strasbourg.

Efter at have gjort ingeniørstudier som ung, begyndte Jacques Martin i 1942 at tegne sine første tegneserier. I 1946 rejste han i slutningen af ​​krigen gennem Belgien på udkig efter en redaktør til sit arbejde. Kort tid efter mødte han Georges Remi (Hergé) med hvem han samarbejdede på flere albums af Tintins eventyr, mens han arbejdede på sine egne albums. Det var fra Hergé han lærte sig Ligne Claire-stilen og under Hergés vejledning begyndte at bruge den i sit eget arbejde. Han ville senere blive betragtet som en af ​​de store fem af Ligne Claire-stilen sammen med Hergé, Edgar P. Jacobs, Bob de Moor og Willy Vandersteen.

I 1948 skabte han Alix, hans mest berømte serie, der blev offentliggjort i bladet Tintin, hvis eventyr - ekstremt veldokumenteret – foregår i det antikke Rom. Denne historiske tegneserie blev snart en af ​​de mest populære i genren og blev offentliggjort i flere lande verden over.

Historien Le Spectre de Carthage vandt prisen for bedste franske realistiske tegneserie på 1978 Angoulême International Comics Festival.

Martin fortsatte med at skabe andre tegneserier, begyndende med den moderne journalist Lefranc i 1952. Meget senere skabte han andre i samarbejde med forskellige partnere, nemlig den middelalderlige arkitekt Jhen (oprindeligt titlen Xan) i 1978, den franske revolutionære officer Arno i 1984, den atheniensiske Orion i 1990 og den egyptiske Keos i 1992. I 2003 startede han også en ny serie – Loïs, henlagt til hoffet omkring den franske konge Louis.

I 1998 overlod Martin på grund af svigtende syn tegningen af ​​Alix til Rafael Morales. Alix fortsætter med at være succesfuld.