PHILIPPE ADAMOV

Philippe Adamov (Født 27. juni 1956) blev født som Philippe Adamoff i London, Storbritannien, men han slog sig til sidst ned i Frankrig. Han studerede kort på École Estienne kunstskole og fandt derefter beskæftigelse hos Studios René Laloux i Angers, hvor han arbejdede som lærling på den animerede film 'Gandahar'. Efter en lovende start som science fiction illustrator i Paris fandt Adamov i 1978 vej til tegneserier med den adventure lignende 'Seule au Monde', en tegneserie skrevet af Xavier Séguin og udgivet af Okapi i 1983.

Snart slog han sit navn fast med samurai-serien 'Le Vent des Dieux', der blev skrevet af Patrick Cothias og udgivet af forlaget Vécu fra 1985. Efter fem episoder overgav han pennen til Thierry Gioux. Med Cothias skabte han desuden 'Les Eaux de Mortelune', en dynamisk science fiction historie midt i ruinerne af et post-apokalyptisk Paris, der blev udgivet af Glénat mellem 1986 og 2000.

Mellem 1993 og 1997 lavede han science fiction trilogien 'Dayak' til forlaget Glénat, hvor han både skrev og tegnede. For den samme udgiver lancerede han 'L'Impératrice Rouge' med forfatter Jean Dufaux, en anden post-apokalyptisk serie, der var inspireret af filmen af Josef von Sternberg. Det løb fra 1999 til 2003. Adamov flyttede til udgiver Albin Michel i 2004 til udgivelse af 'La Malédiction de Zener', som han skabte med Jean-Christophe Grangé indtil 2009. Han vendte tilbage til Glénat i 2012 med sit næste projekt med Jean Dufaux, science fiction serien 'Dakota'.