666

FROIDEVAL & TACITO

François Marcela Froideval (f. 10. december 1958, Frankrig), er en tegneserieforfatter, der er specialiseret i heroisk fantasy, men også i fiktion generelt. Han skrev sine første historier i midten af ​​1970'erne, hvor han samarbejdede om lanceringen af ​​Jeux et Stratégie magasinet, for hvilket han skrev redaktionelle tekster og udviklede flere spil sider. Froideval er i høj grad ansvarlig for indførelsen af ​​rollespil i Frankrig. Han var chefredaktør for RPG-magasinet Casus Belli indtil sin afrejse til USA i 1982. I USA arbejdede han med Gary Gygax i spil animationsfeltet, som på Dungeons & Dragons-serien.

I marts 1988 vendte Froideval tilbage tegneserier med nogle tegneserier til Pilote og Charlie (Le Ninja de la Nuit og Cauchemar, tegnet af Henry Bismuth og Tignous). Et år senere startede han fantasyserien Les Chroniques de la Lune Noire/Den sorte månes krøniker med Olivier Ledroit. Efter fem episoder blev tegnearbejdet på serien overtaget af Cyril Pontet. Bøger blev udgivet af Dargaud fra 1989. En spin-off serie kaldet Les Arances de la Lune Noir blev startet i 2001 og indeholder værker fra flere bidragydere.

I 1991 gik han sammen med Jack Manini om at skabe L'Archimage Robert til Zenda-forlaget. På samme forlag kom han med 666 to år senere, tegnet af Frank Tacito. Fra 1996 forøgede Froideval sine projekter og skrev til Patrick Larme og Francard (Les Fées et Fatum), Wing K. Law (Sakura), Guillaume Sorel (Mens Magna), Fabrice Angleraud (Atlantis), Stéphane Collignon (Lex) og Nicolas Bournay (Nexus). For udgiveren Albin Michel lancerede han serien Methraton (med Fabrice Druet i 2001) og Harkhanges (med Sylvain Guinebaud i 2002). I 2003 startede han Hyrknoss med Andreï Arinouchkine hos Casterman.