HERMANN HUPPEN

Jeg havde ellers ikke tænkt mig at præsentere Comanche (Red Kelly) her, fordi min policy er at drage serier frem af glemslen, og Hermann hører ikke til den gruppe serieskabere. Når jeg så alligevel her gør en undtagelse er det fordi der er noget særligt med denne konkrete episode.

Da Janne Lundstrøm efter successen med at udvide X9 til et 100 siders magasin kun med kvalitetsserier fik til opgave at gøre noget lignende med western serier var der mulighed for at introducere Comanche i Sverige. Det var også ham, der havde fået mig til Semic Press i Sundbyberg. Nu spurgte han mig, om jeg kunne gøre noget ved de sorte lineproofs, for serien var beregnet på farvetryk, der ikke kom på tale her.

Jeg syntes stadig serien præsenterede sig fint, men jeg kunne godt se hans pointe. Kunne jeg gøre noget ved det? Tilføje en gråtone måske, og på en pæn måde? Jeg var jo ikke bare ateliertegner men en rigtig serietegner, der var inviteret til at komme derop fordi de havde set min Zenit spændingsserie.

Jeg sagde selvfølgelig ja. Jeg havde tilmed lagt flere gråtoner ind i mine bind af Polo-serien, så det skulle jeg vel nok kunne klare. Meget af manøvren gik ud på at gøre jorden tungere med en gråtone eller kontrastere dybden med en skygge på forgrunden.

Hermann har en forkærlighed for vidvinkel og dybdeperspektiv. Det var en af de ting, som fra starten havde imponeret mig. Nu fik jeg chancen for at forbedre på Hermanns udtryk, og det gjorde mig lidt stolt. Jeg håber I synes det lykkedes.

Og så er første album komplet her. Det samlehæfte som Gutenberghus udsendte af første album med Red Kelly var beskåret med flere sider. Usj.