GARTURO DEL CASTILLO

Arturo Pérez Del Castillo (24. august 1925 I Chile – 5. december 1992 i Argentina) blev født i Concepcion, Chile. Han begyndte at arbejde for et reklamebureau, men han sluttede sig til sin bror Jorge Perez del Castillo i Buenos Aires, Argentina, i 1948.

Castillo fik et job som tekster og illustrator hos ’Editorial Columba’ og dens magasin Aventuras, og forblev tilknyttet forlaget indtil midten af 1950'erne. Han lavede sit første arbejde for det komiske ugemagasin Aventuras, og et år senere bidrog han med tegneserier for magasinerne Intervalo og El Tony. Han blev hurtigt kendt for sit dygtige og detaljerede pennearbejde, primært på western tegneserier.

Del Castillos mest berømte arbejde er Randall efter manuskript af Hector Oesterheld i Killer-udgaven, der startede i Hora Cero i 1957. Del Castillo forfinede sin grafiske stil yderligere og andre vigtige værker fulgte.

Han sluttede sig til italienske agentur ’Rinaldo Dami’ fra slutningen af 1950'erne op gennem 1960'erne. Han bidrog primært til den britiske udgiver ’Fleetway’ og startede med en række tegneserie adaptioner af Alexandre Dumas romaner, herunder De tre musketerer og Manden med jernmasken.
Han tegnede også til det britiske marked historier i Top Spot (Ringo) og Ranger (Dan Dakota - Lone Gun) og også for Cowboy Picture Library. Ringo var en af hans længstvarende serier som han skabte i samarbejde med Oesterheld mellem 1968 og 1974. Hans western historier dukkede også op i Frankrig i lommehæfter udgivet af Arédit og Sagédition, og i Holland i magasinet Sjors.

Også gennem ’Dami’ kom western serien Garret med manuskriptforfatteren Ray Collins (Eugenio Zappietro), der blev offentliggjort i Argentina i Misterix af ’Editorial Abril’ i 1962. Andre westerns var Ralph Kendall, Larrigan og Los tres Mosqueteros en El Oeste, som blev offentliggjort i italienske magasiner som Corriere dei Piccoli.

I anden halvdel af 1970'erne optrådte Del Castillo i det argentinske magasin Skorpio fra ’Editorial Record’ med sin serie El Cobra (en genoptagelse af Garret) og Loco Sexton, sidstnævnte igen med Oesterheld. Derudover gjorde han kortvarigt en serie eller oneshot historier med forfattere som Alfredo Grassi, Guillermo Saccomano (Comanchero), Walter Slavich (Bannof) og Mazzitelli.

Han arbejdede for publikationerne fra Editorial Columba, såsom El Tony, D'Artagnan og Fantasia indtil sin pensionering i 1989. Blandt hans nye kreationer var Bannister med Ray Collins i El Tony i 1981. Arturo Del Castillo døde i Buenos Aires i 1992.

Castillos billeder er veltilrettelagte med skraverede næsten skitseagtige baggrunde og stor detailrigdom i forgrunden, sammensat til stærkt filmiske sekvenser.

Helten i historierne er oftest en ensom sherif som næsten ikke ændrer udseende fra serie til serie. Derfor er hans forskellige serier ofte blevet publiceret under samme titel. Episoderne her med Sheriff Kendall hentet fra magasinet Pow.

Satsen er ikke håndtekstet, men det var inden digital teknologi, så på de billigere tegneserieblade var teksten skrevet på maskine på baner af selvklæbende papir. Man skar så teksten fri og placerede den i boblerne på serien. Sådan er alle lommeserierne tekstet og altså også denne serie.