SPINDLARNAS RIKE

PER-INGE ISHEDEN

Maleri har altid været min passion, noget jeg ikke kunne leve uden. Siden jeg først så min mor, der pressede tuberne, og vidunderlige strålende blanke farver blandedes på hendes palet. Jeg ønskede bogstaveligt talt at spise maling!

Fra mine teenageår malede jeg hele min fritid. I mine år i kunstskolen også på lørdage og søndage. I løbet af årene som lærer i weekender og sommerferier. Så til sidst på fuld tid.

Jeg begyndte at blande de ret konventionelle maleriteknikker, jeg lærte i kunstskolen, med pensel og spatel. Derefter successivt tilsættes dryp, sprøjt og endda hælde maling på mine dåser. Jeg opdagede mulighederne for at omdanne et gammelt landskabsmaleri til et portræt, et par til en kvindes ryg.

Jeg søgte inspiration overalt, ikke inden for kunst, men i magasiner, tegneserier, illustrationer, gamle billeder, forskellige vejskilte, hvad som helst. Farvekombinationen på en stor lastbil, farvemønsteret på en fisk, det røde i et trafikskilt.

Denne kaotiske blanding blev langsomt til mit meget personlige udtryk, hvor jeg for hver ny situation vælger forskellige dele af mit repertoire og min meget specielle måde at tænke på og løse problemer på.