ØGLERIDDEREN

VICENTE SEGRELLES

Vicente Segrelles (f. 9. september 1940, Spanien) er en illustrator fra Barcelona, ​​som er bedst kendt for sin malede tegneserie El Mercenario/Øgleridderen. Han voksede op i en kunstnerisk familie og begyndte at tegne og male i en alder af fjorten. Efter mange mislykkede forsøg på at få sit arbejde udgivet fik han sin første opgave i 1970 og illustrerede en bog om skydevåben. Gennem et agentur lavede han flere omslagsillustrationer, hvilket resulterede i en permanent tilknytning til udgiveren AFHA. Her illustreret han en række bøger kaldet Los Inventos.

Det var agent og udgiver Raphael Martinéz, der gav ham mulighed for at lave en grafisk roman. Dette resulterede i den første bog af El Mercenario i 1980, da han allerede var 40 år gammel. I El Mercenario har Segrelles kombineret alle sine foretrukne temaer - det forhistoriske, middelalderen, teknologien og flyene. Dette arbejde var en øjeblikkelig succes, men på grund af hans meget tidskrævende teknik (hvert panel er oliemalet) udkom serien uregelmæssigt. Segrelles har etableret sig som en af ​​de absolutte mestre i sværd og trolddom genren.

Udover hans episke serie har Segrelles lavet humorserien El Sheriff Pat i begyndelsen af ​​1990'erne. Segrelles var også omslagstegner til det italienske science-fiction magasin Urania fra 1988 til 1991.

Det var en særlig oplevelse at oversætte denne omstændelige heroiske fantasy serie for Arboris samtidig med den sprælske og sprudlende Zanfyst fra Troy.