Jeg har en særlig nostalgisk glæde over dette eventyr af K H With, der var H C Andersens samtidige. Jeg fik det læst højt i min barndom og den lille musefamilies skæbne efterlod et stærkt indtryk på mig. De sirlige pennetegningsillustrationer var også spændende, selv om musene ikke havde tøj på.
Da Jens Peder Agger søsatte sit projekt om at lade danske serieskabere illustrere et eventyr, var det ikke svært for mig at vælge mit. Jeg måtte ganske vist bruge flere bind, men det var umagen værd.
Da der så åbnede sig en mulighed for at få lavet en CD-ROM af eventyret gentog jeg tegneprocessen og fjernede boblerne og foretog en nykolorering i stort format, for skærmvisningen præsenterede tegningerne i større format end i albumudgaven. Scanningerne blev sat i sekvens, og jeg var så heldig at få overtalt Vigga Bro til at læse eventyret højt.
Det er mit forsøg med en ikonografisk fortælleform, hvor man kombinerer lyd og billede på en sympatisk måde, der ligger mellem tegneserie og film og som samtidig bevarer den fulde kvalitet af den oprindelige tekst fra eventyret.
K H With fik kun lavet dette ene eventyr, og motivationen var faktisk den, at han skulle have læsestof til nogle læsebøger, han ville skrive til undervisning i folkeskolen. Det var en opgave han påtog som leder af det daværende undervisningsdepartement. Hvor var det heldigt, at han fik brug for at skrive sin historie, som har glædet børn gennem generationer. Så læn dig tilbage og nyd den gode gamle familiehistorie fra en tid, hvor man virkelig kunne skrive eventyr…


Indholdet af CD-ROM'en kan hentes her. Gem filen "Musebogen.zip" et sted på computeren og udpak den derefter med WinRAR. BEMÆRK: Det kan godt tage flere minutter at hente filen. For at udpakke den, højreklik og vælg "Extract Here". Indholdet vil herefter kunne findes i mappen af samme navn på den pågældende lokation. Der medfølger også en manual og installationsvejledning i den udpakkede mappe "Musebogen". Programmet kan enten installeres ved at køre "setup.exe" og følge installationsvejledningen eller køres direkte fra filen "/Kapitler/Musebogen.exe".tilbage