MORDET I FINNERUP LADE
SKÆRMYDSLEN VED SKINDERSBRO

MICHAEL JENSEN

I den danske tegneserieverden hat Michael Jensen fremfor nogen slået er slag for tegneserier med historisk tilsnit i realistisk streg og med grundig dokumentation. Og så er han en af de få tegnere, der kan tegne rigtige heste.

Michael Jensen blev født i 1960. 1977-78 tilbragte han i USA blandt andet med at studere Remingtons og Russsels westernmalerier. Derefter studerede han videre i Danmark, aftjente sin værnepligt som garder-husar 1981-82 og arbejdede så i tre år på Krogerup Højskole.

Samtidig var han begyndt at tegne tegneserier, og i 1984 udkom med Bo Bjørnvig som manuskriptkonsulent første del af albumserien Lykkeridderne. Den fortæller i bedste Dumas stil og på grundlag af historisk research om tre danske bønderkarle, der bliver lejesoldater i Tyskland under 30-års krigen i først i 1600-tallet. Efter tre album standsede udgiveren serien selv om en masse handlingstråde ikke var afsluttet.

I 1986 blev Michal Jensen medlem af tegnestuefællesskabet Gimle i København.

Et landligt miljø fra 1800-tallet ligger til grund for eventyralbummet Dovenlars og i den første af de to historier i denne antologi er Michael Jensen tilbage i middelalderen i vel nok det mest kendte komplot fra Danmarkshistorien, Mordet i Finnerup Lade. Førsteudgaven af denne historie blev udgivet af Viborg Stiftsmuseum i 1986, men den har også været trykt i min antologi 'Og det var Danmark!'

I 1987 medvirkede han i antologien København med en historie om kong Christian IV.

I 1991 udkom Michael Jensens soloalbum, Bruderov i Böhmen, en herlig uforpligtende og underholdende røverhistorie og forvekslingskomedie. Den foregår ligesom Lykkeridderne i 1600-tallet og henlægger handlingen til egnen omkring Prag.

Michael Jensen har også været farvelægger på serier af Frank Madsen og Niels Roland.