HOWARD FLYNN

Det første møde med William Vance var gennem Howard Flynn hvis første episode fra 1964 blev trykt fra Fart og Tempos start i 1966. Der var ofret meget på research, og når Vance tegnede en fregat kunne man være sikker på, at han havde studeret sådan et fartøj nøje. Det skabte respekt.

Senere kunne man godt se, at figurerne var noget stive og akademiske, og billedkompositionerne tenderede det teatralske. Der var lidt for megen kølighed og distance over præsentationen, men fyren kunne uomtvisteligt tegne røven ud af bukserne på samtidens kolleger i bladet.

Senere udviklede stilen sig, og fire år senere kom Tigeren hævner der så blev trykt i 1970 i Danmark. Den har jeg tilføjet denne præsentation, for her er tuschningen blevet mere rå og ekspressionistisk. Det er den stil jeg lærte at påskønne på den tid, hvor jeg studerede hvordan andre tegnere af spændingsserier løste tegneproblemerne.

I mellemtiden havde Vance lavet andre episoder af Howard Flynn og han havde startet nye serier. I en mellemperiode havde han en stiliseret reklamedesign med tynde streger, som jeg ikke brød mig om, og man kunne også mærke hvornår Vance var oplagt og gjorde sig umage og hvornår han skyndte sig for meget for at få arbejdet overstået. Når Vance arbejdede for hurtigt blev man rigtig skuffet over resultatet.

Jeg blev så benovet over Vances detaljerede stil, at jeg forstørrede en halvside fra den første episode til A2 format med mit episkop og tuschede det. På tilsvarende måde lavede jeg en kopi af en halvside fra starten af Bruno Brazil historien TV Piraterne og en fra Løjtnant Ringo i kamp. Det var tilsvarende episoder, hvis design jeg beundrede netop i den periode.