HORISONT

LIAN ONG

Lian Ong (17. juni 1956, Holland) blev født i Delft og studerede Fine Arts i Rotterdam. Selvom tegneserier ikke var hendes primære besættelse, publicerede Ong nogle feministiske tegneserier i forskellige kvindemagasiner. Derefter gik hun næsten ved et uheld ind i tegneserien ved at lave en novelle for Wordt Vervolgd magazine (den hollandske udgave af À Suivre). Denne tegneserie, Echte Men, blev godt modtaget, og Ong besluttede at begynde at lave en længere tegneserie, der også skulle udgives i Wordt Vervolgd.

Efter dette fortsatte Ong med Stuifmeel, en sommer kærlighedshistorie om en midaldrende kvinde og en homoseksuel akrobat. Denne poetiske romantik, fortalte i vidunderligt sammensatte sorte og hvide billeder, fik den højeste kritikerros. Hun arbejdede sammen med Bert van der Meij på eksperimentelle historier som De Lift, De Andere Lift, De Facelift og Liften.

Uheldigvis for Ong kørte hendes næste projekt fast i et morads af redaktionelt kaos hos Casterman udgiverne, og det tog indtil 1998, indtil denne bog blev udgivet. Horizon/Horisont markerede Ongs overgang til penselarbejde, og blev straks betragtet som en moderne klassiker. Som følge heraf var Lian Ong en af ​​de første tegneseriefolk, der modtog statsstøtte til yderligere at udvikle hendes arbejde.