HAMLET

HENRIETTE WESTH

Henriette Westh er født i 1963. Hun startede med at tegne tegneserier, da hun var 8 år gammel.

Hendes første tegneserie blev udgivet i bladet GISP i 70erne. Hun var involveret i Balder og Brage i 80erne, hvor historien Fuga i E-mol blev trykt i serien 'Danske Striber'.

I 1988 blev tegneserien Hamlet, 5. akt, scene 2 udgivet på forlaget Bogfabrikken. Efterfølgende udgav samme forlag Hr. Hansens erotiske Eventyr i antologien 'Danske Fristelser' og vittighedsbogen En blotters Lyst, vittighedsbøgerne Skål og Sjove sider af Sex og Den lykkelige Mor blev udgivet over forlaget Lamberth i 90erne.

Udover udgivelserne fik Henriette trykt tegneserier i aviser nu og da. Sideløbende illustrerede hun også bøger og blade.

Senere blev tegneserierne lagt delvist på hylden, og maleriudstillinger blev prioriteret højere.

I dag tegner og maler Henriette kun i fritiden. Hun arbejder som administrativ medarbejder på Svendborg Museum.

Om Hamlet, 5. akt, scene 2:

Idéen til tegneserien opstod i 1979, da Henriettes far Cecil Westh bad hende illustrere hans gymnasiale lærebog om Shakespeares Hamlet. Henriette gik i gang med at læse selve stykket og om baggrunden for det. Under hendes research blev hun så fascineret af historien og dets ramme, Kronborg, at hun begyndte at se spioner rende rundt i Kasematterne og forstyrre Holger Danske under fremførelse af stykket i slotsgården. Efterfølgende tog hun op til slottet og gennemfotograferede det og fik i den forbindelse at vide, at der fandtes en hemmelig trappegang ned til Kasematterne. Denne trappegang vises i tegneserien. Henriette valgte den Shakespeare-skuespiller, der var mest oppe i tiden, som forlæg for skuespilleren i tegneserien. Ved et sært tilfælde kom samme skuespiller (Derek Jacobi) til Kronborg for netop at spille Hamlet, hvilket gav Henriette en mulighed for at komme med til en rundbordskonference og tegne ham. Han fik en skitse som tak og flere år senere et eksemplar af tegneserien, da den blev udgivet.

For tiden arbejder Henriette Westh med en digitalt tegnet og farvelagt tegneserie Dortheas Overlevelser.