Mens jeg boede i Duvbo ved Sundbyberg 1974-75 kom jeg til at lave en humoristisk detektivserie Hairlock Shomes til den svenske originaludgave af Seriemagasinet. Den blev trykt afsnitsvis i små kapitler på 3-4 sider, På et senere tidspunkt blev de samlet og udgivet i Danmark som et tykt hæfte med stiv ryg, en SM-klassiker nr. 8 under det lidt ændrede navn Sheerluck Homes. Men som Benni Bødker Nielsen meget rigtigt nævner i sit store index over min serieproduktion andetsteds på hjemmesiden, så var der blandt andet et kort 7 siders afsnit, der afveg noget fra de øvrige og som ikke var med i samleudgaven. Det specielle ved den korte episode er, at den er udformet som en cadeau til alle tiders største skaber af actionfyldte detektivserier, Will Eisner. Under mit besøg i Bergen bemærkede jeg, at Will Eisner da han var gæst havde lavet en stor tegning på en væg i hotellet og dermed grundigt forhindret den væg i nogensinde at blive nymalet. Jeg udformede min serie som en episode af Spirit - ja, jeg tror tilmed der er et afsnit af Spirit som minder meget om netop dette plot.
Inspirationen til figurdesignet kom fra fyrrernes Sherlock Holmes film med Basil Rathbone i hovedrollen. Dem så jeg som barn på TV og siden da er det for mig indbegrebet af den helt rigtige gestaltning af detektiven.
Da Eisner-hyldesten på grund af sin afvigende stil blev udeladt i det danske genoptryk, syntes jeg det kunne være en anledning til at vise den her.
Det samme gælder det første eventyr på 11 sider, som blev trykt i et 100 siders Jubilæumshæfte i og med at den svenske blad fyldte 25 år.
Værs'go!