GRIS MATHIS

Aage Lippert er født d. 4-11-1894 i København. Han døde d. 21-10-1969 i København.
Faderen var forgylder og havde en rammeforretning - så der var mange kunstnere, der kom i forretningen for at få deres malerier indrammet. Om det har inspireret drengen vides ikke; men han elskede at tegne. Så vidt datteren Anni husker, var faderen autodidakt.
Som ganske ung havde han søgt job på Sylvester Hviids Tegnestue, hvor han blev ansat som reklametegner.
Da han havde været hos Sylvester Hviid i nogle år, fik tegnestuen i 1927 til opgave at lave reklamer for cigaretmærket Adamas, som blev fremstillet af American Tobacco Co. Det blev Aage Lippert, der fik opgaven, og han tegnede Adamas manden, som blev meget berømt - Figuren kunne man finde overalt - som reklamer, som emaljeskilte, som papirmodeller og som hefter med dagligdagshistorier om cigaretmanden - selvom cigaretmærket ophørte i 1942, levede Adamas manden i folks bevidsthed til langt op i forrige århundrede.
Ved siden af sit job på Sylvester Hviids Tegnestue havde han også en tegnestue i sit hjem, hvor han lavede forskellige opgaver.
Utallige, fine reklamer til ugeblade har Aage Lippert produceret, ligeledes lavede han mange 'bagsmækreklamer' til Carlsbergs ølvogne. I Landbrugsavisen 'Landet' tegnede han en stribe, der hed 'Gris Mathis og lille Mads'. Han har også produceret flere hundrede samle- og reklamemærker til at klistre på brevforsendelser.
Aage Lipperts postkortproduktion har været forholdsvis lille, og det er sjældent at træffe på postkort, som han har tegnet.

I sit ægteskab fik Aage Lippert 2 børn, der begge havde anlæg for at tegne, det var dog kun datteren, den kendte tegner, Anni Lippert, der gjorde det til sit levebrød.