ELVERFOLKET

RICHARD & WENDY PINI

Wendy & Richard Pini (f. 4. juni 1951 og 19 juli 1950, USA) er skaberne af Elfquest/Elverfolket, en af ​​verdens mest kendte fantasy tegneserier og kult hits. De har arbejdet på deres tegneserieepos under WaRP (Wendy og Richard Pini) varemærket siden 1977. Wendy laver tegningerne til historierne mens Richard er medforfatter og redaktør og beskæftiger sig med alle udgivelses- og forretningsaspekterne af Warp Graphics.

Wendy Pini, født Wendy Fletcher i San Francisco, havde bidraget med flere omslag og illustrationer til Galaxy Science Fiction og Galileo magasiner i midten af ​​1970'erne inden lanceringen af ​​Elfquest. Hun skabte også opmærksomhed ved at møde op til konventioner klædt i et Red Sonja kostume. Richard Pini blev født i New Haven, Connecticut, og var oprindeligt en professionel astronom og medarbejder ved Bostons Charles Hayden Planetarium og IBM. Parret korresponderede over en periode på fire år og blev gift i 1972.

Elfquest-historierne beskriver oplevelserne hos en gruppe af elver, der søger efter et nyt hjem. Historierne indeholder selvbiografiske elementer, der er omsat i en eventyrverden, som er stor og kompliceret med mange figurer. Den populære saga fortsætter stadig i dag med mange spin-off-serier, reprints og nye mini-serier.

Udover Elfquest skabte Wendy Pini også to udgaver af en adaption af tv-serien Beauty and the Beast (First Comics) og har illustreret lejlighedsvise historier for både Marvel Comics (Epic Illustrated, Triton) og DC Tegneserier. I 2007 lavede hun en komisk daption af Edgar Allan Poe-novellen Masque of the Red Death.

Den første saga indeholdt 21 afsnit og blev selvstændigt udgivet af WaRP fra deres hovedkontor i Poughkeepsie, New York, der startede i foråret 1978 og sluttede i 1984. Warp Graphics har også gennem årene udgivet andre forfatteres arbejde som Colleen Doran, Robert Asprin og Martin Greim, og samarbejdede hos Apple Comics mellem 1986 og 1990. Mellem 1992 og 2002 lancerede Warp flere nye Elfquest spin-off-serier, som for eksempel Hidden Years, hvor de arbejdede sammen med mange andre kunstnere og forfattere.

I 2002 reduceredes virksomheden til sine oprindelige ejere, Wendy og Richard Pini. Pinierne har licenseret deres arbejde til DC Comics i 2003 og til Warner Bros i 2008.