YVES SWOLFS

Yves Swolfs (24. april 1955, Belgien) er en belgisk tegneserieskaber, der har arbejdet i en lang række genrer.

Han studerede både litteratur og journalistik før han sluttede sig til Claude Renards Atelier R på Saint-Luc Institute i fødebyen Bruxelles. Hans første tegneserier dukkede op i atelieret magasin Le Neuvième Rêve i 1978. Efter skolen startede han med kommercielle opgaver og illustrationer, inden han skabte westernserie Durango for forlaget ’Éditions des Archers’ i 1980.

Durango er inspireret af spaghettiwesterns og Clint Eastwood og blev senere fortsat på Dargaud, Alpen og Les Humanoïdes Associés indtil 1998. Swolfs genoplivede serien på forlaget Soleil i 2006, men overgav da tegnearbejdet til Thierry Girod. Det er en håndfast, regulært spændende westernserie, som jeg havde stor fornøjelse af at oversætte.

I 1987 og for Vécu magasin lavede Swolfs den historiske serie Dampierre, der foregår under vendéerkrigen og den franske revolution. I 1991 overdrog Swolfs den grafiske del af serien til Éric i én episode, før Pierre Legein overtog den i 1994. Også i 1991 tog Swolf en smut over i fantasy-genren med Le Prince de la Nuit, en vampyr-serie i 1930'ernes Paris.

Som forfatter skabte han desuden westernserien Black Hills 1890 for Marc-Renier (Glénat, 1999), som også er med her i kompendiet, og den post-apokalyptiske Vlad til Griffo (Lombard, 2000) og thrilleren James Healer til Giulio De Vita (Lombard, 2002). I 2003 lavede han den heroiske fantasy serien fra middelalderen Légendes for ’Soleil Productions’. Yves Swolfs er også en musiker i rockgrupperne Lazare og Wolf Gang.