DEN SORTE DØD

Jeg fik lov af Corben til at trykke nogle af hans serier i mit magasin Sejd, og jeg redigerede om på teksten til en serie om Den sorte Død, som jeg var meget imponeret af. Corben var en meget dygtig tegner i flere stilarter, og her bruger han i en træsnitsagtig stil, som passer fint til emnet. Den hører nok til hans ældste arbejder.

Netop i 1970’erne var Corben meget velanskrevet og lavede en udsøgt række serier i fantasy og skræk genrerne. Der var også science fiction motiver imellem, og alt i alt var han genstand for en næsegrus beundring blandt feinschmeckerne inden for tegneserie æstetik. Det bidrog naturligvis også positivt, at han formåede at tegne nogle meget indtagende og barmfagre kvinder i sine serier til glæde for alle nørderne.

Nu kan vi ikke kommentere på farverne ud fra det jeg aftrykte i Sejd, men Corben havde en helt personlig koloreringsteknik, hvor han selv blandede nuancerne fra gråtoner af de tre blandingsfarver samt sort. Det var inden scanningerne blev almindelige, men jeg tror i grunden mest Corben holdt sig til den teknik for at kunne få en helt personlig palet frem. Virkningen kan dog let ses på nettet, hvis man søger på billeder af Corben.

Jeg havde i Sejd 4 en præsentation af Gore, som han også kaldte sig i visse sammenhænge, og den lægger jeg ud samtidig hermed. Den holder sig altså til det vi vidste dengang i de fortællende tegneseriers eksperimenterende år.