BENITO JACOVITTI

Benito Jacovitti (19 marts 1923 – 3 december 3 1997) blev født i Termoli, Molise i Italien. Han var stadig et barn, da han begyndte at tegne på fortovet i landsbyens gader. Han var søn af en jernbanearbejder og kom ind på Macerata kunstskolen i en alder af elleve og afsluttede sin uddannelse på Firenze kunst institut fem år senere. Her modtog Benito tilnavnet Lisca di pesce (fiskeben) på grund af sin tynde figur, som han ville bruge som sit kunstnernavn i løbet af sin karriere.

I 1939 begyndte Jacovitti at arbejde for det florentinske satiriske magasin Il Brivido og et år senere begyndte han et næsten 30 år langt samarbejde med Il Vittorioso, et katolsk tegneseriemagasin for teenagere og unge voksne. Det offentliggjorte kun italienske serier. Der skabte han flere figurer: Pippo, Pertica e Palla, Oreste il guastafeste, Chicchiricchì, Cip l'arcipoliziotto og hans nemesis Zagar, Giacinto Corsaro dipinto, Jack Mandolino, La signora Carlomagno samt adaptioner af klassiske som Ali Baba og Don Quixote, og parodier på berømte tegneserier som L'onorevole Tarzan og Il mago Mandrago. I denne periode bidrog han også med tegninger til det satiriske ugentlige magasin Il Travaso delle idee.

Fra 1949 lavede Jacovitti en række tegninger til skoleblade kaldet I Diari Vitt (kort for Vittorioso) og udgivet af A.V.E. Disse bøger gjorde ham til et kendt navn blandt børn og forældre, og han blev ved med at producere dem indtil 1980.

I 1956 begyndte han at arbejde for avisen Il Giorno, dengang ejet af Enrico Mattei, hvor han skabte sin mest kendte karakter, cowboyen Cocco Bill, såvel som detektiven Tom Ficcanaso.

Ti år senere forlod Jacovitti Il Giorno for at slutte det legendariske Il Corriere dei Piccoli, det mest populære ugeblad for børn, hvor han fornyede gamle figurer som Cip l'Arcipoliziotto og Zagar, og skabte nye som Zorry Kid, Tarallino Tarallà og andre.

I 1973 lavede han den kontroversielle Gionni Peppe til det venstreorienterede magasin Linus, efterfulgt i 1981 af Joe Balordo.

Jacovittis unikke stil appellere umiddelbart til både børn og voksne. Hans figurer har enorme næser og fødder. Hans sider er fyldt med detaljer og alle slags genstande og mærkelige skabninger født af hans utæmmede kreativitet (ligesom hans salami, ofte tegnet med små ben eller smiley ansigter). Selv om det meste af hans produktion blev rettet med humor og parodi, veg Jacovitti ikke tilbage for mere kontroversielt materiale som den erotiske bog Kamasutra og politiske tegninger.

I løbet af sin karriere skabte Jacovitti mere end 60 figurer og producerede omkring 150 bøger der gjorde ham til en af de mest produktive og originale kunstnere i tegneseriens historie.