BRUN

EMMANUEL GUIBERT

Emmanuel Guibert er en tegneserieskaber, som er født i 1964 i Paris.

Efter korte studier på ENSAD begyndte han et album, der beskrev fremkomsten af nazismen i Tyskland i trediverne, Brune/Brun, mens han var i praktik som illustrator og storyboard tegner. Albummet udkom i 1992, efter syv års arbejde.

Hans optræden i magasinet Lapin og deltagelse i en workshop i Vogeserne, i selskab med Frédéric Boilet, Émile Bravo, Fabrice Tarrin, Christophe Blain og Joann Sfar markerer en videreudvikling til en mere raffineret stil i livshistorier fra soldater. Suiten, der åbner med Alans Krig (tidligere publicerede i Lain), fortæller erindringer af Alan Ingram Copes, en amerikansk soldat fra Anden Verdenskrig der flyttede til Frankrig. Samtidig skabte han flere andre serier, herunder Sardine de l'Espace med Sfar og Ario med Marc Boutavant.

Med David B. som sin manuskriptforfatter lavede Guibert enkeltudgivelsen Le Capitaine Écarlate i Aire Libre-samlingen fra Dupuis. Han gik sammen med Joann Sfar igen i 2001 for at skabe Les Olives Noires, en serie om et jødisk barn i Judea.

I 2003 begyndte han at arbejde med Médecins Sans Frontière fotografen Didier Lefèvre samt forfatteren Frédéric Lemercier på Le Photographe, en blanding af tegneserie og fotobook baseret på Lefèvre's foto taget i Afghanistan i 1980erne. Emmanuel Guibert blev udnævnt til ridder i den franske ordre 'Des arts et des lettres' i 2013.

I 2007 fik han en pris for Villa Kujoyama. Efter denne pris udkom det japanske album i december 2008.

I 2009 vandt han Grand Boum-Ville de Blois, en præmie tildelt af Boulevard BOUM festival, for alt hans arbejde.

På 2017s Angoulême Festival modtog han Prix René Goscinny som belønner værk som manusforfatter.