HJERTEBLOD

ANDERS WESTERBERG

Anders Westerberg (født 1964) er en svensk illustrator og tegneserieskaber fra Stockholm, der debuterede i Svenske Serier i 1982 med science-fiction parodien Tvärkontakt. Siden da har Westerberg hovedsagelig lavet mere personlige fransk-belgiske inspirerede serier i blade som Elixir og Galago samt i albummene Drömpolisen og Hjärteblod. En lidt anderledes Westerberg-serie var humorserien Sparris, som blev udgivet som DNs gæste-serie i 1987.

Det er sørgeligt, at Anders Westerberg ikke fik mulighed for at fortsætte en karriere som serieskaber. Det ville uden tvivl være sket, hvis han havde boet i det franske sprogområde.

Anders Westerberg, hvordan beskriver du kort hvad du laver?

Jeg laver mange idebilleder og karakterstudier. Nogle gange er det om at få læseren til at se på avisartikler, de måske ville springe over som f.eks. økonomi eller kvantefysik. Så er det noget visuelt, der tiltrækker yderligere læsning, og jeg bruger lige så meget tid på idearbejdet som den egentlige illustration.

Hvordan ser dit drømmejob ud?

En usædvanlig og sjov opgave var et coverbillede til magasinet Existera. Derefter fik jeg helt frie hænder om emnet døden, og redaktionen skrev efterfølgende en billedtekst baseret på mit billede. En omvendt tilgang til den måde, som jobbet normalt går ud på, med en færdig tegning baseret på en færdig tekst. Siden jeg er tegneserieskaber fra begyndelsen elsker jeg at fortælle historier i billeder.

Har du modtaget nogle gode præmier og priser?

Jeg har modtaget Collapse prisen for bedste magasinillustration og Urhunden for det bedste svenske seriealbum.